Graham Hunt/afp/profimedia
NEKONTROLIRANE FRUSTRACIJE

Procurili detalji divljačkog incidenta: Nogometaš nasrnuo na suigrača, pljunuo trenera, razbio televizor...

‘Barem do kraja siječnja neće biti dio prve momčadi‘, rekao je sportski direktor kluba
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 13. prosinac 2023. 06:35

Branič Wolverhamptona Jonny Otto (29) laktom je na treningu udario Tawandu Chirewu (20) i oštetio opremu u svlačionici igrača u incidentu koji ga je doveo do izgnanstva iz prvog tima.

U incidentu koji se dogodio prije desetak dana, bivši španjolski reprezentativac također je pljunuo na člana trenerskog osoblja koji ga je pokušao odvući iz sukoba s Chirewom tijekom treninga.

Otto je prema svemu sudeći odigrao svoju posljednju utakmicu za prvi tim Wolverhamptona, nakon izjave prošlog tjedna koja potvrđuje da će trenirati odvojeno od starijih suigrača barem do kraja siječnja. Očekuje se da će napustiti Wolverhampton tijekom idućeg prijelaznog roka.

Kako navodi Athletic, koji je u utorak iznio detalje incidenta, Jonny je bio ljutit zbog čvrstog starta od strane Chirewe tijekom treninga tjedan dana prije utakmice protiv Arsenala i frustrirano je reagirao prema bivšem napadaču Ipswich Towna. Usmjerio je lakat prema Chirewi, iako nije došlo do kontakta.

Uvidjevši što se događa, član trenerskog osoblja ušao je na teren kako bi smirio situaciju, ali ga je Jonny pljunuo. Zbog toga mu je naređeno da napusti teren i vrati se unutar zgrada trening kampa. Tada je iskalio svoje frustracije na opremi u svlačionici igrača, razbijajući televizor i oštećujući stol prije nego što je poslan kući.

Wolves su poduzeli mjere prošlog tjedna kada su, unatoč Jonnyjevim isprikama za njegove postupke tijekom sastanka sa sportskim direktorom Mattom Hobbsom, objavili da će ostati udaljen od prvog tima barem do kraja siječnja, dajući Hobbsu i Jonnyjevim predstavnicima priliku da organiziraju njegov odlazak tijekom prijelaznog roka.

- Sjeli smo zajedno, ispričao se, i dogovorili smo se o daljnjim koracima. Razgovarali smo i dogovorili se da barem do kraja siječnja neće biti dio prvog tima. I dalje će trenirati u klubu i, ako želi, može igrati za mlade kako bi održao ritam utakmica, znajući ga, vjerojatno će to učiniti - rekao je Hobbs.

Jonny se pridružio Wolverhamptonu 2018. godine te je odigrao 134 utakmice za klub. Chirewa, koji se pridružio Wolvesima iz Ipswicha ovog ljeta, brzo je napredovao te je krenuo trenirati s prvom momčadi.

Jonny je ove sezone odigrao samo četiri minute u Premier ligi, kao zamjena u domaćoj pobjedi protiv Manchester Cityja od 2:1, te je započeo utakmice protiv Blackpoola u Liga kupu i poraza od Ipswicha u istom natjecanju od 3:2.

Linker
19. svibanj 2024 23:59