PRESSEFOTO BAUMANN/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DOTAKNUO DNO

Zarađivao je milijune, igrao za Manchester City, a danas živi od socijalne pomoći: ‘Činio sam svakave stvari‘

‘Nisam dovoljno razmišljao o budućnosti. Upravljanje novcem nije jedna od mojih jačih strana‘
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 11:39

Još jedna teška životna priča ovog nam puta stiže iz Njemačke. Naime, nekadašnji reprezentativni vratar Eike Immel u razgovoru je za tamošnje medije otkrio kako jedva spaja kraj s krajem. Bivši vratar Borussije Dortmund, Stuttgarta i Manchester Cityja nalazi se u teškoj financijskoj situaciji, a svemu je kumovala velika rastrošnost nakon umirovljenja.

Eike je priču s nogometom završio 1997. godine, kroz karijeru je zaradio milijune, a danas živi od socijalne pomoći u gradskom stanu u svom rodnom gradu Stadtallendorfu. Također je otkrio kako mu ponekad na kraju mjeseca na računu zna ostati tek dva eura.

- Sada živim od 1.136 socijalne pomoći. Od tog iznosa 573 eura ide na stanarinu, a ostaje mi samo 562 za ostale troškove. Prava je borba spojiti kraj s krajem. Ponekad mi ostane samo dva eura - kaže Immel, pa nastavlja:

- Sav namještaj u stanu mi je dostavljen, a prijatelj koji drži lokalni restoran daje mi besplatno jelo. U prošlosti me novac nije brinuo. Živio sam život. Ponekad mi je račun za mobitel iznosio i do 10.000 eura mjesečno. Jednog sam Božića potrošio više od 26.000 eura na odjeću za svoju novu djevojku. Platio sam više od milijun eura za moju kuću, ali su mi u jednom trenutku sudski izvršitelji bili na vratima - prisjetio se Immel.

image
PRESSEFOTO RUDEL/ROBIN RUDEL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Bivši igrač Manchester Cityja objasnio je da je porezna uprava rekla da joj duguje ukupno 935.000 eura, ali to je iznos kojeg nije mogao platiti.

- Činio sam svakakve stvari za koje bi svaka normalna osoba rekla da ne mogu biti istina. Nisam dovoljno razmišljao o budućnosti. Upravljanje novcem nije jedna od mojih jačih strana - priznao je.

Linker
03. svibanj 2024 11:39