Tony Harrington

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
EVO ŠTO ON ZNAČI

VIDEO Sudac igraču pokazao okrugli crveni karton i izazvao kontroverze: ‘Ova predivna igra umire‘

Čini se da je navijače iziritirala i (pre)stroga odluka suca, ali i oblik kartona
Piše: SNObjavljeno: 06. siječanj 2024. 08:03

Zanimljivo je sinoć bilo na Otoku. Nogometaši Tottenhama i Fulhama izborili su plasman u 16-inu finala engleskog FA kupa minimalnim pobjedama protiv Burnleyja i Rotherham Uniteda, a Brentford i Wolverhampton su remizirali 1:1, pa ih sada čeka uzvrat u Wolverhamptonu.

Brentford je poveo u 41. minuti preko Neala Maupayja, a izjednačio je Thomas Doyle u 64. minuti, no vjerojatno najzanimljivija i najvažnija situacija na utakmici dogodila se u 9. minuti.

PREKRŠAJ ZA ISKLJUČENJE POGLEDAJTE OVDJE

Glavni sudac Tony Harrington isključio je Joaoa Gomesa, i to tako što je veznjaku Wolverhamptona pokazao - okrugli crveni karton. Naravno da je to iznenadilo navijače i gledatelje, a neobičnu situaciju pokušali su protumačiti engleski mediji. Daily Mail tako piše da se krug umjesto uobičajenog karton pokazuje kako bi se "pomoglo igračima i navijačima koji ne razlikuju boje".

OKRUGLI CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE

Uz to, dodaje se, krug je uveden kako bi olakšao posao sucu u situaciji koja zahtijeva brzu reakciju. Naime, oblik kartona pomaže sucu lakše shvatiti koji je karton u džepu primio u ruku.

U svakom slučaju, čini se da je navijače iziritirala i (pre)stroga odluka suca, ali i oblik kartona.

‘Crveni krug umjesto crvenog kartona. Ova predivna igra umire", napisao je jedan od navijača, a priključili su mu se i drugi:

"Više sam uznemiren zbog ovakvog kartona nego zbog stroge odluke".

Linker
20. svibanj 2024 04:40