Vincenzo Iaquinta

 BRANCOLINI/FOTOGRAMMA/ROPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NEPREPOZNATLJIV

‘Uništili su mi život, patim već godinama!‘ Bio je prvak svijeta, igrao za Juventus, a onda je krenula drama

Povezivali su ga s mafijom, a nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2022. 12:50

Vincenzo Iaquinta ostavio je dubok trag u talijanskom nogometu. Igrao je za Padovu, Juventus, Udinese i niželigaša Reggiolo u kojem je počeo svoju karijeru 1997. godine. S Italijom je bio prvak svijeta 2006. godine.

Iaquinta je imao sjajnu karijeru, no nakon nje mu je život krenuo nizbrdo. S igračkom karijerom je prestao 2013. godine, a nakon toga je upao u razne probleme. Između ostalog, osuđen je i zbog neleganlog posjedovanja oružja pa je dvije godine proveo u zatvoru. Na njegovu sreću, oslobođen je teške optužbe za pomaganje talijanskoj mafiji Ndrangheti u njihovom poslovanju.

image

Vincenzo Iaquinta iz igračkih dana u Juventusu

GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA

"Slavna sam osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u nogometnoj mirovini... Volio sam ići u streljanu kada bih ulovio slobodno vrijeme", rekao je na suđenju 2018. godine Iaquinta, no sud to nije uvažio pa je završio u zatvoru.

Bivši talijanski reprezentativac je tvrdio kako su mu tužitelji uništili život.

"Ovo je sramota. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, nego i moja obitelj, a nitko od nas nije napravio ništa krivo. Naša obitelj ni ne zna što je mafija."

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil. Okrenuo se obitelji s kojom uživa u odmoru i druženjima. Osim stila, promijenio je i imidž. Pustio je bradu i promijenio frizuru pa danas izgleda neprepoznatljivo.

Linker
24. travanj 2024 14:41