Diego Armando Maradona

 ANTONIO BALASCO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
LEGENDARNI ARGENTINAC

Obožavatelji će se uskoro moći pokloniti velikom Diegu: Maradonino tijelo seli na novu i javnu lokaciju

Tijelo bi trebalo biti premješteno oko 30. listopada, na dan kada bi Maradona proslavio 64. rođendan
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2024. 17:07

Gotovo tri i pol godine prošle su od odlaska Diega Maradone. Legendarni Argentinac preminuo je 25. studenog 2020., a njegova je smrt u crno zavila nogometni svijet. Argentinski velikan pokopan je na privatnom groblju u predgrađu Buenos Airesa, ali prema informacijama koje stižu iz Južne Amerike, njegovo bi tijelo moglo biti prebačeno na novu lokaciju.

Naime, kako prenosi Reuters, Maradonina djeca uputila su službeni zahtjev argentinskim sudovima da se tijelo njihova oca premjesti na sigurnije mjesto, a počast bi mu onda mogli odati i brojni njegovi obožavatelji. S obzirom na to da trenutačno na njegov grob smije ući samo obitelj, tijelo bi, ako ideja dobije zeleno svjetlo, bilo prebačeno u mauzolej Memorial del Diez, koji se nalazi iza Case Rosade, Ružičaste kuće u kojoj je sjedište argentinske izvršne vlasti.

image

Casa Rosada

RUPERT OBERHäUSER/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA

Mauzolej bi, prema prenošenju lokalnih medija, trebao biti otvoren za javnost.

- Svi nasljednici zajednički traže da se odobri transfer na drugu lokaciju, na mnogo sigurnije mjesto. Onda bi svi ljudi mogli odati počast našem ocu koji je bio najveći argentinski idol - stoji u porucu predočenoj sudu, koju je potpisala njegova obitelj.

Tijelo bi trebalo biti premješteno oko 30. listopada, kako prenose tamošnji mediji, upravo na dan kada bi Maradona proslavio 64. rođendan.

Linker
03. svibanj 2024 17:08