Hrvatska malonogometna (socca) reprezentacija

 SOCCA CROATIA
IZAZOVNA SKUPINA

Hrvatska ponovno na Svjetskom prvenstvu, otvaranje protiv Kostarike: ‘Spremni smo i jedva čekamo početak‘

‘Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. lipanj 2023. 10:53

Hrvatska malonogometna reprezentacija od 2. do 11. lipnja ove godine sudjelovat će na Socca svjetskom prvenstvu u njemačkom gradu Essenu. Hrvatski hakleri nastupaju u skupini B u kojoj se nalaze reprezentacije Kostarike, Meksika i Sirije.

Inače, Sirija je naknadno uvrštena kao zamjena za Bahrein čiji su igrači imali problema s vizama. Na svjetskoj smotri natjecat će se 44 reprezentacije.

- Svi smo spremni, uzbuđeni i jedva čekamo početak samog prvenstva. Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji, a njima smo priključili još nekoliko novih igrača koje smo imali priliku isprobati na prijateljskim utakmicama - rekao je izbornik Željko Ostrman.

Hrvatska prvu utakmicu igra u subotu, 3. lipnja s Kostarikom (15.00).

- Skupina je dosta izazovna. Meksiko je odlična i fanatična ekipa te fizički dosta spremna. Imali smo ih priliku gledati na zadnjim prvenstvima gdje su ostvarivali odlične rezultate te nas s njima očekuje zahtjevna utakmica za koju ćemo se morati dobro pripremiti. Kostarika nam je mala nepoznanica, ali svakako ćemo i s njima morati biti dosta oprezni, pogotovo jer s njima igramo prvu utakmicu. Olakotna okolnost je što s reprezentacijom Sirije igramo zadnju utakmicu u skupini pa ćemo ih imati vremena proanalizirati jer o njima ne znamo apsolutno ništa – objasnio je Ostrman.

Zalog za optimizam hrvatskih reprezentativaca je rezultat s nedavnog EuroCupa u Moldaviji na kojem je Hrvatska bila druga u elitnom rangu te treća u ukupnom poretku, dok je Nikola Beljan proglašen najboljim vratarem turnira.

- Tamo smo pokazali da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama. Igrali smo dva puta izjednačenu utakmicu s viceprvacima svijeta, Kazahstanom, a to nam je samo potvrda da smo dobri i da možemo parirati s najboljim reprezentacijama. Nadamo se da ćemo na ovom prvenstvu ponoviti sličan uspjeh - kazao je Ostrman.

Sve utakmice Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu moći će se gledati u prijenosima na programima Sport Kluba ili Nova Sporta.

Linker
25. travanj 2024 19:37