KIERAN MCMANUS Dppi Via Afp
SLUŽBENO SE OPROSTIO

Slavni Englez već s 34 godine zaključio karijeru pa posebno zahvalio dvojici trenera

Sa 17 godina i 75 dana i dalje je najmlađi debitant u povijesti reprezentacije, a rušio je i Hrvatsku
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 11:16

Theo Walcott završava karijeru. Ovaj 34-godišnjak je bez kluba otkako je napustio Southampton u lipnju. Walcott je rekao da je imao ponude da nastavi igrati, ali "dobro je završiti gdje sam počeo‘‘.

Walcott, koji je završio akademiju u Southamptonu, izdržao je težak drugi period s klubom nakon što je ponovno potpisao ugovor 2020., gotovo 15 godina nakon njegovog transfera za Arsenal kao 16-godišnjaka. Zabio je dva gola u 24 nastupa prošle sezone dok je klub ispao iz lige.

Walcott je tijekom karijere igrao za Southampton, Arsenal i Everton te postigao 80 golova u 397 nastupa u Premier ligi.

Na reprezentativnoj sceni Walcott je odigrao 47 utakmica za Englesku i postigao osam golova. Uvršten je u englesku momčad za Svjetsko prvenstvo 2006. sa samo 17 godina. Također je postao najmlađi reprezentativac svoje zemlje, debitirao je za 17 godina i 75 dana.

image
DARREN STAPLES Afp

- Prvi trenutak kad sam obuo kopačke s 10 godina bio je početak posebnog putovanja za mene - rekao je Walcott.

- Od igranja u parku s prijateljima, do nastupa na nekim od najvećih stadiona, pred brojnom publikom diljem svijeta. Podrška koja mi je ukazana cijelo ovo vrijeme bila je nevjerojatna na svaki mogući način i zaista sam zahvalan. Dijelio sam nogometno igralište s toliko nevjerojatnih igrača i stvorili smo toliko nezaboravnih uspomena.

Za kraj je poručio:

- Želio bih reći veliko hvala svim menadžerima i trenerima s kojima sam radio, posebno Harryju Redknappu što mi je omogućio prve seniorske minute i Arseneu Wengeru što mi je dao podršku kada sam se pridružio Arsenalu sa samo 16 godina.

Linker
14. svibanj 2024 13:00