JACK GUEZ Afp
RIJEČ BELGIJSKOG IZBORNIKA

‘Igrači su mi u strahu, ali nisu stari, a mislim da je De Bruyne blefirao. Idemo pobijediti Hrvatsku!‘

‘Ne igramo s veseljem i možda je to zbog težine koju nosimo na ramenima‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. studeni 2022. 08:53

Roberto Martínez tvrdi da Belgija nije uzdrmana tvrdnjom Kevina De Bruynea da su prestari za osvajanje Svjetskog prvenstva, ali je priznao da je njegova momčad igrala sa strahom u svom iznenađujućem porazu od Maroka.

U intervjuu za Guardian belgijski playmaker je rekao da ekipa koja je druga na svijetu "nema šanse" osvojiti Svjetsko prvenstvo jer "smo prestari".

De Bruyne, Eden Hazard i društvo bili su loši u drugoj uzastopnoj utakmici u Kataru.

"Ovo je prvi put da čujem takve komentare," rekao je Martínez, izbornik Belgije. "Na Svjetskom prvenstvu igrači moraju razgovarati s medijima svaki dan, 90% će biti pozitivno, ali uvijek postoje jedna ili dvije rečenice koje se ne uklapaju u kontekst. Svi smo mi profesionalci i znamo kako treba nastupiti. Igraču je dopušteno emitirati svoj pogled. Zajedno smo već šest godina i komentari nam neće pomoći da pobijedimo. Možda je to bio običan blef. Važno je ono što se događa iza kulisa."

Veznjak Manchester Cityja opet je bio loš, a Martínez je upitan zašto Belgija nije vidjela najboljeg De Bruynea na ovom Svjetskom prvenstvu.

"Još nismo vidjeli najbolje od Belgije", odgovorio je. "Nismo u najboljem izdanju. Nije samo Kevin, cijela ekipa. Nogomet je timski sport i kada se radi zajedno, pojedinac može doći na višu razinu."

Martínez je tvrdio da je najveći problem Belgije težina očekivanja od njegovih igrača i njihov nedostatak užitka na terenu kao posljedica toga.

"Ne vidim da uživamo u nogometu ili da igramo s radošću", rekao je.

"Ne igramo s veseljem i možda je to zbog težine koju nosimo na ramenima. Zadnje dvije utakmice odigrali smo kao da imamo previše toga za izgubiti. Ne radi se o nedostatku kvalitete ili tehničkog aspekta. Igrali smo sa strahom od poraza. Ne vidim užitak s kojim inače igramo i to je nešto na čemu moramo raditi."

Na kraju je zaključio:

"Nemamo više što izgubiti. Igrat ćemo na pobjedu protiv Hrvatske i to će biti naš novi početak na ovom Svjetskom prvenstvu."


"Hrvatska je favorit protiv Belgije, oni nas nemaju čime iznenaditi". Tim je riječima Stjepan Tomas najavio utakmicu trećeg kola SP-a koje se igra četvrtak. Kako je Tomas analizirao utakmicu protiv Kanade, ali i druge teme pogledajte u današnjem Mundocastu:

Linker
03. svibanj 2024 00:11