NICOLAS MAETERLINCK Afp
SUKOBI S POLICIJOM

FOTO: Veliki neredi u glavnom gradu Belgije nakon utakmice, pogledajte ružne prizore iz Bruxellesa

U glavnom belgijskom gradu došlo je do sukoba, a sve nakon pobjede Maroka nad Belgijom na SP-u
Piše: HinaObjavljeno: 27. studeni 2022. 18:06

Sukobi su izbili u nedjelju u Bruxellesu nakon pobjede Maroka u utakmici s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u nogometu, pri čemu su "deseci ljudi" napali urbanu opremu i redarstvene snage, objavila je policija.

I prije kraja utakmice "deseci ljudi, među kojima su neki bili maskirani, izazivali su sukob s redarstvenim snagama u središtu grada, čime su ugrozili javnu sigurnost", navodi policija u priopćenju.

Policija navodi da su okupljeni upotrijebili pirotehnička sredstva i palice, kamenjem gađali redarstvenike i zapalili semafor, a na jednoj prometnici je buknuo požar.

"Jedan je novinar pogođen u lice pirotehničkim sredstvom", izvijestila je policija koja je tada odlučila intervenirati vodenim topovima i suzavcem. Stotinjak policajaca sudjelovalo je u intervenciji dok su ih nezadovoljnici gađali kamenjem.

Redarstvene snage su pozvale stanovnike i navijače da izbjegavaju neke četvrti u središtu grada. Stanice podzemne željeznice su zatvorene, a ulice blokirane kako bi se spriječilo okupljanje.

"Najoštrije osuđujem incidente koji su se dogodili danas poslije podne. Policija je već odlučno intervenirala. Preporučam navijačima da ne dolaze u središte grada. Policija nastoji svim sredstvima očuvati javni red", napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

"Naredio sam policiji da pristupi administrativnom uhićenju izazivača nereda", dodao je.

image
NICOLAS MAETERLINCK Afp
image
NICOLAS MAETERLINCK Afp
image
NICOLAS MAETERLINCK Afp
image
HATIM KAGHAT Afp
image
NICOLAS MAETERLINCK Afp
image
NICOLAS MAETERLINCK Afp


U našem Mundocastu odmah nakon utakmice između Hrvatske i Kanade je gostovao Ilija Lončarević i donio prvu analizu meča. Uz neupitne heroje, Kramarića i Livaju, jednog je Vatrenog Lončarević proglasio najboljim na svijetu na svojoj poziciji. O kome se radi, ali i cijelu ostalu analizu pogledajte u Mundocastu:

Linker
23. travanj 2024 07:32