Milan Borjan opet je bio na meti navijača

 Informa Plus Photo Agency/Alamy/Profimedia
SALVE ZVIŽDUKA

VIDEO: Zrinjski kapitulirao nakon sumnjivog pogotka Slovana, navijači vrijeđali kontroverznog Srbina

Sharani Zuberu pogodio iz sumnjive situacije za pobjedu slovačkog prvaka
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 25. srpanj 2023. 23:24

Treći put u kvalifikacijama za Ligu prvaka sastaju se mostarski Zrinjski i Slovan iz Bratislave. Dvaput je dosad prošao Slovan, a oba puta u tim navratima Zrinjski je slavio u prvoj utakmici. Ovaj put je Slovan bio taj koji je pobijedio u Mostaru, pa prvaku BiH ostaje nada da će ovaj put konačni ishod biti drugačiji. Iako je Zrinjski bio taj koji je bio bolji i konkretniji, Slovan je iskoristio svoje veće iskustvo. Slovaci su slavili iz svoje praktično jedine prilike na utakmici kada je pogodio Sharani Zuberu i to nakon što je, možda, napravio prekršaj u skoku nad Mariom Ćužom.

Obje momčadi ušle su u utakmicu nenadano oslabljene. Krunoslav Rendulić nije mogao računati na svog najboljeg strijelca i najboljeg igrača Nemanju Bilbiju, a i Vladimir Weiss bio je bez svog sina, Vladimira Weissa mlađeg, strijelca svih golova za Slovan u prvom pretkolu. Zato je od prve minute zaigralo Slovanovo pojačanje iz Dinama, mladi Marko Tolić.

Unatoč neigranju Bilbije, čije je mjesto u vrhu napada zauzeo Tomislav Kiš, i unatoč vidljivom oprezu s obje strane, domaćin je u prvom dijelu bio osjetno bolja i konkretnija momčad. Zrinjski je imao puno više loptu u posjedu, više je stvarao i napadao, ali tek jednu situaciju možemo okarakterizirati kao prilikom. Bila je to ona iz 13. minute kada je na centaršut Darija Čanađije Mario Ćuže šutirao preko vrata. Slovan je, s druge strane, bio posve bezopasan čitavih pola sata, a zaprijetio je tek u 31. minuti kada je Zuberu nakon prekida glavom tukao preko gola.

Rendulić je u drugi dio krenuo s povratnikom nakon ozljede Jakovljevićem i ovaj je u skoku skrivio prekršaj iz kojeg je Slovan postigao gol. Doduše, i strijelac Zuberu vjerojatno je napravio prekršaj na Ćuži, ali ni belgijski sudac ni VAR nisu poništili vodeći i na koncu pobjednički pogodak Slovaka. Momčad koja iz uzvrata u Bratislavi idućeg utorka izađe kao bolja u trećem kolu kvalifikacija susret će se s moldavskim Šerifom ili izraelskim Maccabijem Haifom.

Salve zvižduka za Borjana usprkos apelima kluba

Zrinjski je upozorio svoje navijače da ne vrijeđaju golmana Slovana Milana Borjana. Srpski se vratar zamjerio mnogima zbog izjavama koje je davao kao član Crvene zvezde kada je, između ostalog, rekao i kako je Knin dio takozvane ‘srpske Krajine‘, a ne Hrvatske.

"Podsjećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najprije svoj jer samo zajednički stvaramo jak mostarski europski Zrinjski!”, poručili su iz redova prvaka Bosne i Hercegovine.

Apeli nisu urodili plodom pa je Borjan svaki put kada bi primio loptu bio počašćen salvom zvižduka i uvreda.

Linker
16. svibanj 2024 03:09