Matthijs de Ligt i Vinicius Junior

 OSCAR DEL POZO Afp
KONTROVERZE U POLUFINALU

U Bayernu kipte od bijesa: ‘Mrtvac uvijek ima posljednji uzdah. Zašto je sudac to dozvolio Realu, a nama ne?‘

‘Još jednom smo uspjeli, idemo po 15. titulu Lige prvaka‘, klicao je Vinicius Junior
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 23:59

Kraljevi preokreta još jednom su opravdali svoj naziv. Real Madrid u 88. i 90+1. minuti, preko džokera s klupe Joselua, podigao se poput feniksa i zaradio novo finale Lige prvaka i mogućnost 15. trofeja najvećeg klupskog natjecanja Europe.

Vinicius Junior među prvima je sažeo dojmove i naglasio madridsko preživljavanje nove drame.

- Real može ovo činiti iznova i iznova! Uvijek vjerujemo u sebe, još jednom smo uspjeli. Idemo po 15. titulu. Kad god igramo kod kuće, osjećamo jedinstvo naše momčadi i to će uvijek činiti razliku u odnosu na druge klubove. Napustio sam svoj Brazil, stvaram sjajnu priču s ovim teamom i drago mi je da me navijači toliko vole. Sve sam dao za njih - klicao je Vinicius od oduševljenja.

Nedugo zatim pred mikrofon je stigao trener Carlo Ancelotti.

- Dogodilo se ono što se dogodilo mnogo puta. Nešto neobjašnjivo. Navijači nas guraju, igrači vjeruju... Mislim da smo dobro konrolirali susret iako je bilo teških trenutaka. Nismo izgubili glavu kad su nam zabili gol, to je bilo najvažnije. Zahvaljujem navijačima i klubu, a najviše igračima, koji igraju sezonu kakvu nitko nije očekivao - poručio je Talijan.

Za to vrijeme, u Bayernu kipte od bijesa zbog poništenog pogotka u 13. minuti nadoknade, o kojem više možete pročitati OVDJE. Nesuđeni strijelac Matthijs De Ligt posebno je razočaran nakon susreta.

- Sigurno se ne osjećam dobro kad smo bili ovako blizu. U 10 minuta od pobjede do poraza, ovo je jako loša večer... Madrid vjeruje u onu da oni koji umiru još uvijek imaju posljednji izdah. Zato su 14 puta osvojili Ligu prvaka. Kontroverzna odluka kod našeg gola? Mislim da svi znamo pravila, ako zaleđe nije jasno, morate pustiti nastavak igre. Šteta. Ako je kod drugog gola Joselua pušten nastavak igre, zašto nama nije? Najlakše je pričati o sucima, ali zaista su to sada zaslužili.

Sličnog mišljenja je i poraženi trener Thomas Tuchel.

- To je bila pogreška, naš igrač je spasio utakmicu, a onda se to dogodi. To je individualna pogreška koja je sve promijenila. Santiago Bernabeu očito je utjecao na suca - zaključio je bavarski stručnjak.

Linker
09. svibanj 2024 00:02