DARREN STAPLES Afp
NITKO KAO KRALJEVI

Real napravio podvig koji bi mogao sugerirati dosta: Svaki puta kada su ovo uspjeli bi osvojili naslov

Zato se ovaj sedmi uspjeh nad Manchester Cityjem tretira znakom sudbine za sedmi trofej
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. travanj 2024. 22:53

Kada su se Madriđani hrabrili da bi njihov Real mogao izvući prolaz na Etihadu, najviše su prizivali brojke i tradicije. Prvo su isticali kako je samo Real taj koji je uspio obraniti titulu u Ligi prvaka. Štoviše, Real ju je dva puta obranio i s tri uzastopne titule stvorio je jaz prema konkurenciji. Sada se još više vidi koliko je to senzacionalni domet.

Upravo ta posebna snaga Reala u Europi, gdje je i miljenik božice Fortune, dodatno je hranila nade. Treći adut bila je činjenica da je Real u ovom mileniju u šest navrata eliminirao aktualnog prvaka Europe, i da je u svih šest slučajeva bio prvak (2002, 2014, 2016, 2017, 2018, 2021).

Zato se ovaj sedmi uspjeh nad Manchester Cityjem tretira znakom sudbine za sedmi naslov. I pred izvođenje kaznenih udaraca kroničari su istaknuli da je u posljednja četiri raspucavanja Real uvijek slavio. Posljednji pad bio je 2012., s Bayernom. U današnjoj postavi su uz Modrića još Carvajal i Nacho s pet titula prvaka u Realu (Kroos ima 4 plus onu s Bayernom), a ako osvoje izjednačit će se s Gentom (6). No, u pogledu trofeja Modrić bi mogao postati klupski rekorder s 26, koliko ima i Nacho, s time da je potonji veći dio bio rezerva.

Linker
18. travanj 2024 22:53