Luka Sučić

 ASHLEY WESTERN Dppi Via Afp
OBRAĆANJE MEDIJIMA

Hrvat izazvao veliko zanimanje prije okršaja s Dinamom: ‘Njih dvojica su najjači među Modrima‘

Luka Sučić se u društvu trenera Salzburga, Matthiasa Jaisslea pojavio pred predstavnicima medija.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2022. 13:49

Veliko zanimanje hrvatskih medija prouzročilo je pojavljivanje mladog hrvatskog veznjaka Luke Sučića na press-konferenciji RB Salzburga pred okršaj 3. kola Lige prvaka s Dinamom. Dvoboj koji se sutra od 18.45 sati igra na Red Bull Areni ovako je najavio mladi Vatreni:

- Sigurno da je ovo sutra za mene posebna utakmica, ipak igram protiv hrvatske momčadi, ali u nju ulazim poptuno miran, kao u svaku drugu utakmicu. Obitelj je uvijek uz mene bez obzira gdje i protiv koga igrao, uvijek su na mojoj strani, a tako će biti i sutra. Znamo da je Dinamo jako dobra momčad, ali trener nam je sa svojim stručnim stožerom već dao neke naputke, tako da smo prilično dobro pripremljeni za ovu utakmicu. Naše prednosti? Sigurno taj naš presing koji stalno igramo, ali rekao bih i naš ofenzivni dio momčadi - rekao je Sučić.

Kakvu atmosferu očekuje?

- Drago mi je što je rasprodan stadion, naši navijači nas guraju naprijed, oni su naš 12. igrač cijele sezone, vjerujem da će tako biti i sutra - kaže Sučić.

Koji su najveći aduti Dinama?

- Po meni, to su Oršić i Petković, dva najbolja igrača Dinama, iako je cijela njihova momčad jako dobra. Dinamo ima puno kvalitetnih pojedinaca, ali su Modri dobri i na drugim dijelovima terena. Naš plan je od početka krenuti jakim presingom, igrati svoju igru i nadati se novoj pobjedi. Moj cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali prvo se moram dokazati u klubu. Siguran sam da izbornik Zlatko Dalić prati sve igrače, a onda će vidjeti tko je u najboljoj formi - rekao je hrvatski veznjak.

Trener Salzburga Matthias Jaissle reći će:

- Mislim da je Dinamo snažna momčad, pobijedili su Chelsea, dominiraju u svojoj ligi. Dugi su niz godina prvaci, pa vjerujem kako će to biti izjednačena utakmica, ali mi želimo bodove u tom ogledu. Vjerojatno će sitnice odlučivati o pobjedniku. Kakve sitnice? Moramo paziti na prekide, to se uvijek kažnjava u Ligi prvaka. Moramo obratiti pažnju na obranu, Dinamo je odličan u tranziciji, bit ćemo spremni na to.

Linker
27. travanj 2024 00:12