ANTE CIZMIC Cropix
LIGA NACIJA

Zabrinjavajuće vijesti uoči finala: Brozović i Perišić nisu trenirali

HNS javlja i da je UEFA u prodaju pustila još ulaznica za hrvatske navijače
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. lipanj 2023. 19:14

Ivan Perišić i Marcelo Brozović nisu trenirali. Vatreni su imali trening u centru Feyenoorda, izbornik Zlatko Dalić doveo je na teren kompletan kadar, ali dvojica koji pripadaju u najvažnije igrače požalili su se na određene probleme koji su posljedica zamora, a je li i što gore te hoće li se dogoditi da će Vatreni morati bez njih ili jednog od njih, tek će se vidjeti...

Ivan Perišić je u dijelu treninga koji su pratili novinari radio po specijalnom programu. Nije bio s ekipom nego trčao krugove. Kažu u HNS-u da je dobio dodatnu rekuperaciju i da će igrati sa Španjolskom, da je sve u redu. Najavljen je na press konferenciji u subotu u 16 sati... Istina, i za Gvardiola su prošli tjedan tvrdili da nije upitan pa je otpao, nadamo se da Perišić nema probleme koji bi ga spriječili u nastupu. Brozović uopće nije trenirao, Dalić je s njim razgovarao dvadesetak minuta, a nakon toga su obojica, i Perišić i Brozović napustili trening.

Pred kraj treninga su poštedu dobili i Luka Modrić, Andrej Kramarić, Luka Ivanušec... Iz HNS-a nam objašnjavaju kako je riječ samo o čuvanju igrača, te uvjeravaju da će svi igrači biti spremni u nedjelju za veliko finale. Nadamo se da će tako i biti.

Kako i priliči završnici UEFA-ina natjecanja pratile su iz brojne medijske ekipe, a Dalić zapravo ništa značajno taktički niti ne može raditi, a tako će biti i sutra, ako to želi sakriti od suparnika jer na teren na kojem treniraju puca pogled s ceste pa ih je bilo tko mogao špijunirati. Sve je na dlanu, malo, ali nebitno smeta tek drveće koje ujedno i sakriva promatrača. Trening centar je odmah do stadiona De Kuip...

Izbornik neće napraviti velike zahvate u sastavu, osim ako će morati. Moguće je da ponudi potpuno istu startnu postavu koja je igrala s Nizozemskom. Ako bi što dirao to bi u prvom redu moglo biti da šansu dobije Petković od prve minute ili da Sosa igra beka, no zasad su veći izgledi da će početna postava biti jednaka kao u srijedu: Livaković - Juranović, Šutalo, Vida, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec. Jasno, pod uvjetom da će Perišić i Brozović igrati.

UEFA u prodaju pustila još ulaznica

UEFA je u javnu prodaju pustila još ulaznica za finale Lige nacija između Hrvatske i Španjolske, javlja HNS.

Nakon velike pobjede nad domaćom Nizozemskom, Hrvatska će u nedjelju, 18. lipnja u 20:45 sati u Rotterdamu igrati protiv Španjolske, u finalnom ogledu za trofej Lige nacija.

Ulaznice za utakmicu mogu se nabaviti na ovoj poveznici, na službenom kanalu Uefe.

Linker
07. lipanj 2024 18:18