RONALD GORSIC Cropix
SPREMA SE SLAVLJE?

Navijači Dinama razgrabili ulaznice za potencijalnu proslavu, evo kako Modri već danas mogu obraniti naslov

Ako se stvari poslože onako kako iščekuju, zagrebački klub će već danas proslaviti svoj 25. HNL naslov
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2024. 09:02

Danas, s početkom u 19:30 na stadionu u Maksimiru, nogometaši Dinama će se suprotstaviti Osijeku u utakmici 34. kola SuperSport HNL-a. Ako se stvari poslože onako kako u Dinamu iščekuju, zagrebački klub će već danas proslaviti svoj 25. HNL naslov u povijesti. Za takav ishod, Dinamu su potrebna dva scenarija.

Do kraja sezone preostala su još samo tri kola, a Dinamo ulazi u današnju utakmicu s četiri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Rijeku. Njihov glavni konkurent u ovoj sezoni će svoju gostujuću utakmicu protiv Varaždina odigrati ranije, s početkom u 17 sati.

Ako momčad Željka Sopića ne pobijedi, Dinamo će imati potpunu kontrolu nad situacijom. S osvojenih novih tri boda u slučaju njihove pobjede, imat će ili sedam bodova više od Rijeke (ako Rijeka izgubi) ili šest bodova više (ukoliko Rijeka odigra neriješeno).

Obje prednosti su nedostižne za Rijeku. Prva prednost je matematička, a druga proizlazi iz boljeg međusobnog omjera Dinama u ovosezonskim susretima s Rijekom. U četiri ligaške utakmice ove sezone, Dinamo je tri puta pobijedio Rijeku i jednom s njom odigrao neriješeno.

S obzirom na to da Rijeka igra prije Dinama, u Maksimiru će uoči početka utakmice znati mogu li već danas osigurati naslov. Prepoznali su to i navijači koji su već razgrabili ulaznice za sjever i zapad dolje pa su u prodaji ostale samo tribine sjever i zapad gore.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 09:12