VIGO MAVROVIC
PALI U ZAVRŠNICI

Poraz Rijeke u prvoj pripremnoj utakmici, Riječani dominirali, ali Rožman je uspio skinuti Jakirovićev skalp

Jedna pogreška bila je dovoljna da Hasanbegović iskosa s 15-ak metara matira nemoćnog Zadru
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 28. lipanj 2023. 19:40

RIJEKA - DOMŽALE​ 0:1 (Hasanbegović 85‘)

RIJEKA: Zlomislić - Veiga, Smolčić, Dilaver, Vukčević - Petrovič, Banda - Pašalić, Ilinković, Ampem - Ivanović (još su igrali: Zadro, Grgić, Krešić, Bogojević, Lepinjica, Čabraja, Mitrović, Gajzler, Janković, Agić, Dujmović).

DOMŽALE: Tratnik, Mutavčić, Đurić, Markuš, Kovačević, Krstovski, Julardžija, Repas, Nwankwo, Đapo, Šturm (još su igrali: Tiganj, Matičič, Topalović, Hasanbegović, Awosanya, Pišek, Černe, Hempt, Duranović, Đurić, Fazlić, Husmani).


Nogometaši Rijeke u prvoj su pripremnoj utakmici u Sloveniji, odnosno trećoj od početka priprema, upisali i prvi poraz od slovenskog Domžala (0:1), odnosno Rumenih (Žutih) kako ih popularno zovu u njihovoj domovini.

Prvih desetak minuta prošlo je bez pravih prilika, u igri između dva gola. U tim trenucima igrači Simona Rožmana, slovenskog stručnjaka i nekadašnjeg uspješnog trenera Rijeke, pokušavali su domaćina u Kranjskoj Gori iznenaditi preko lijeve strane i agilnog Đape, no to im nije odveć polazilo za nogom, Vega i Smolčić otklonili su sve potencijalne opasnosti dok je Rijeka presingom na polovici protivnika pokušala “žute” natjerati na pogrešku i ranu kapitulaciju.

Prvu priliku za Rijeku “skuhao” je Emmanuel Banda koji je u 14. minuti lijepo opalio s ruba kaznenog prostora, no vratar Tratnik nije imao većih problema s tim udarcem, dok su pet minuta ranije bili prijetili i gosti. Više doduše statistički, nekadašnji riječki omladinac Franko Kovačević, koji je preko Hajduka, Rudeša, Pafosa i drugih klubova stigao u Domžale, mlako je zahvatio loptu s kojom kapetan Zlomislić nije imao baš nikakvih problema.

Mogao je Kovačević u 24. dovesti svoju momčad u vodstvo, Repas je jednom dubinskom loptom izbacio gotovo cijelu obranu Rijeke, hrvatski ofenzivac je krenuo praktički sam prema Zlomisliću koji na kraju nije niti upisao obranu, udarac 23-godišnjaka fijuknuo je barem metar od lijeve vratnice riječkog vratara.

U 36. minuti Rijeka je preko desne strane složila najbolju priliku u prvom dijelu, ubacio je Veiga loptu, Ivanović se efektno “škaricama” oslobodio i čuvara i lopte koja je prošla tik pored desne vratnice iznenađenog Tratnika, dok je u nadoknadi prvog dijela još jednom prizemno, s 10-ak metara opalio Kovačević, a Zlomislić je ovog puta morao intervenirati i sačuvati svoju mrežu netaknutom.

U nastavku susreta prva je zaprijetila Rijeka u 48. minuti preko povratnika Nike Jankovića koji je solo prodor završio udarcem s 20-ak metara, no slovenski je vratar bio siguran. Dvije minute kasnije nakon lijepe kombinacije Rijeke silovito je s distance opalio i Ivan Lepinjica, vratar Gašper efektno je izvadio loptu ispod grede.

U 58. je Duranović mogao iznenađujuće, nakon dominacije Rijeke na terenu, dovesti svoju momčad u vodstvo.Bio je blizu pogotka udarcem s 15-ak metara, svladao je već i vratara Zadru, no loptu je s gol crte očistio Bruno Bogojević. Dvije minute kasnije svoj udarac oprobao je i Liber, a u 66. zaprijetio je i Gajzler s lijeve strane nakon dodavanja Jankovića, no vratar Gašper Tratnik opet je bio na mjestu, dok je udarac Jankovića dvije minute kasnije loptu s 20-ak metara poslao preko grede.

Do kraja susreta imala je Rijeka više od igre na terenu, posjed i dominaciju, no jedna pogreška u svojoj polovici bila je dovoljna da Hasanbegović iskosa s 15-ak metara matira nemoćnog Zadru za pobjedu slovenske momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 14:31