Mateo Pavlović je doveden kao veliko pojačanje, ali bi mogao otići iz Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
ČIŠĆENJE SVLAČIONICE

Lista za otpis: Rijeka je dovela veliki broj pojačanja za nastavak sezone, evo koga se sada želi riješiti

Mateo Pavlović je za sada najbliži odlasku na sretniju destinaciju,
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 09. siječanj 2023. 10:19

Nakon dvije odigrane prijateljske utakmice proteklog tjedna, u kojih je stalo i gotovo dvije stotina minuta nogometa (preciznije 195 minuta + sudačka nadoknada), nogometaši Rijeke dobili su slobodan vikend uoči novog tjedna i nove runde priprema. Izabranike trenera Sergeja Jakirovića i njegovog stručnog stožera u danima koji slijede očekuje više rada na taktici i “tehnikalijama”, onaj bazni, kondicijski dio je iza njih.

Ovog petka riječki će dečki odraditi čak dvije generalne probe, na glavni stadion Rujevice stiže mađarski prvoligaš Honved na hrvatski pogon. Luka Capan, Ivan Lovrić, Herdi Prenga i ostali suigrači, predvođeni trenerom Deanom Klafurićem, odigrat će dvije prijateljske utakmice protiv Riječana, jednu u 13 sati, a drugu u 17 sati.

Vukov odlazak

Ono što je gotovo sigurno jest to da novi riječki trener u tim dvobojima neće moći računati na veznjaka Pabla Alvareza. Iako je 25-godišnji Španjolac započeo zimske pripreme od prvog dana i nije bio jedan od onih od kojih nekolicina i dalje trenira odvojeno pod paskom Michelea Tardiolija i Simonea Formice, dvojice Cosmijevih pomoćnika koji još uvijek nisu pronašli zajednički jezik s vodstvom kluba, očito se u velikoj konkurenciji veznjaka nije uspio nametnuti novom treneru. Neslužbeno doznajemo kako bi njegova nova destinacija, barem do kraja ljeta u obliku posudbe, trebala biti Karmiotissa, trenutačno devetoplasirana momčad ciparske prve lige.

image

Mihail Merkulov

FRANKO COLORI Cropix

Iz grupe “otpisanih” igrača, odnosno, onih koji su dan kasnije od ostatka krenuli u pripreme ili koji uopće nisu krenuli u iste, a označeni su kao prekobrojni u velikom rosteru Rijeke, na Rujevici više nema Mateja Vuka, koji je svoju nogometnu sreću (ponovo) pronašao u Istri 1961, te Roka Jurišića, lijevog beka, koji je nakon Dinama i Rijeke odlučio svoju karijeru nastaviti u austrijskom bundesligašu SV Reidu. U Rijeci također više ne stanuje ni Gabriel Lunetta, 26-godišnji ljevonogi veznjak, koji je krajem kolovoza stigao u Rijeku kao igrač Atalante za koju nikada nije nastupio, a on će svoju karijeru ponovo nastaviti na travnjacima Serie B. Ovog puta Rijeka ga je posudila Südtirolu, novom talijanskom drugoligašu iz Bolzana, koji će krajem sezone imati i pravo otkupa njegovog ugovora. Lunetta je u sedam odigranih utakmica, a od kojih je svega jednu dočekao na kraju terena kao član početne postave, postigao svega jedan pogodak, i to u onom jesenskom debaklu protiv Dinama (2:7). Očigledno, u svom boravku na Rujevici nije uspio uvjeriti niti čelnike kluba, a niti trenera Jakirovića, da se na njega može ozbiljno računati u nastavku sezone.

Drugdje će biti sretniji

Priča o odlasku Bernarda Karrice u redove Zrinjskog stara je barem toliko koliko je Niko Janković član Rijeke. Taj 22-godišnji Albanac i nekadašnji član mlade, te druge momčadi Dinama, nakon prošlosezonske posudbe u redovima Hrvatskog dragovoljca nije se uspio nametnuti na Rujevici, iako je u četiri odigrana susreta ove sezone (i samo 78 provedenih minuta na terenu) uspio postići jedan pogodak za Bijele.

image

Denis Bušnja

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Jedan od riječkih “kapitalaca” uoči početka sezone, iskusni stoper Mateo Pavlović, koji se nakon gotovo desetljeća igranja u Njemačkoj, Mađarskoj i Francuskoj vratio u HNL okruženje, i od kojeg se očekivalo da bude jedan od nositelja igre, vrlo je blizu svog novog angažmana. Je li u pitanju posudba, s obzirom na to da mu važeći ugovor s Rijekom traje do ljeta 2024. godine ili će Rijeka uspjeti nešto i zaraditi njegovom prodajom, pokazat će vrijeme, no interesa za njegove usluge ne manjka i pitanje je dana kada bi trebao odjenuti neki drugi, za njega sretniji dres nego što je bio onaj HNK Rijeke.

Slovenija (ni)je suđena

Od preostalog “pokera” igrača koji nisu u prvom planu najbliže odlasku je Denis Bušnja. Iako se transfer u Celje na kraju izjalovio, vrlo je vjerojatno da će upravo neki slovenski prvoligaš biti njegova nova destinacija, dok se Solanu, Merkulovu i Damjanu Pavloviću još uvijek očito s Rujevice ne žuri, bez obzira na to što nisu niti u klupskim, niti u planovima trenera Jakirovića.

Mihail Merkulov, junak proljetnog trijumfa nad Osijekom u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, nakon ozljede je ispao iz kombinacija za ostatak godine, a kako mu važeći profesionalni ugovor ističe već ovog ljeta, slobodan je već sada pregovarati s drugim klubovima o nastavku karijere. Andresa Solana također su ozljede udaljile od onoga što je trebao pokazati na Rujevici, dok je 21-godišnji veznjak Damjan Pavlović možda i najveća enigma u rubrici prekobrojnih, pokazao je možda na terenu i najviše od svih iz redova “otpisanih”, no očito se rješenje krije u nekoj drugoj, ali svakako bitnoj stavci kada je u pitanju momčad, svlačionica i atmosfera u istoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 19:30