DAMIR KRAJAČ/Cropix
PRESICA NA MAKSIMIRU

Jakirović otkrio zašto je izvadio Hoxhu i najavio šansu za juniore: ‘Bili smo pod kočnicom‘

Očekujem da ćemo na Rujevici odigrati "užasnu" utakmicu, ali i da ćemo pobijediti, poručio je Sopić
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. svibanj 2024. 22:07

Prvi je pred novinare došao trener Rijeke Željko Sopić. Nakon čestitke Dinamu za osvajanje naslova prvaka, Sopić je rekao:

- Nije to bila neka dobra utakmica, ni s naše, ni s Dinamove strane. Iako to može zvučati malo bez veze nakon naša tri uzastopna poraza, doista smo došli smo u Maksimir zabiti gol zbog tog oživjelog pravila gola u gostima. Nismo uspjeli, no rezultat je realan i šanse za osvajanje "Sunca" su 50:50.

Jeste li zadovoljni ovim remijem?

- Maksimalno sam zadovoljan, jer jako je teško nakon tri poraza doći u Maksimir i protiv razigranoga Dinama, koji je u pobjedonosnom nizu, tražiti nešto više. Cijeli smo tjedan radili napadačke akcije, doista smo željeli postići taj pogodak. Bili smo gdjekad i blizu, kao i Dinamo, ali ostale su mreže "čiste" i rezultat je realan. Utakmica je bila rascjepkana, počelo je obostrano otvoreno, napad je išao na napad, poslije se sve to malo razvodnilo.

Sve utakmice SuperSport HNL-a i Kupa možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Kakvu utakmicu na uzvratu na Rujevici očekujete?

- Iskreno, očekujem da ćemo odigrati "užasnu" utakmicu, ali i da ćemo pobijediti! Jer, ne zanima nas umjetnički dojam, za to se dobije nula bodova. To smo već prošli na Rujevici i ne želimo ponoviti. Nek‘ odigramo loše i pobijedimo. Veselim se što će opet biti pun stadion, bit će opet praznik nogometa i tko će biti bolji, taj će i pobijediti.

Tko će braniti na uzvratu?

- Zlomislić brani u Kupu, a Labrović u prvenstvu. Budu li obojica zdravi, tako će i biti.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Branio je Sopić mladoga napadača Ivanovića, govorio je da je logično da mladi igrač oscilira, a k tome je pohvalio i dobru igru Theophilea, koji je bio zadužen za Ivanovića. Bilo je i dosta nervoze na klupi Rijeke, Sopić ne želi govoriti o suđenju, pa smo ga upitali zbog čega se u prvom dijelu ljutio na reakcije nekih svojih igrača (Ivanović, Selahi, Mitrović...)?

- Uvijek postoje situacije u kojima bih ja kao trener drukčije reagirao u datim trenucima. Imamo neki dogovor i želim da se toga držimo. No, dečki su dali sve od sebe, kad je "voda duboka", kad je tako jak pritisak kao što je nama bio uoči ove utakmice nakon tri poraza, tada igrači donose odluke na terenu. U nekim su se trenucima držali dogovora, u nekima ne... - govorio je Sopić.

Dinamov trener Sergej Jakirović složio se sa Sopićem da nema favorita uoči uzvrata na Rujevici:

- Šanse su 50:50! Nitko na Rujevici nije favorit protiv Rijeke, iako zadnjih godinama Dinamu odgovara taj teren. No, bit će to sasvim drukčija utakmica od dosadašnjih ove sezone.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

A o maksimirskoj je utakmici rekao:

-. Očekivano smo oprezno odigrali i Riječani i mi, morali smo biti jako oprezni zbog tog pravila o golu u gostima. Žao mi je što nismo materijalizirali bolji ulazak u utakmicu, ali imala je i Rijeka svoju priliku, uzdrmala je vratnicu, pa je ovaj remi bez golova nekako i najrealniji rezultat. Nije bilo lako psihološki pripremiti momčad nakon emocionalnog pražnjenja u subotu, stoga moramo biti zadovoljni ovim neodlučenim rezultatom bez pogodaka. I zbog tog pravila u gostima bili smo malo "pod kočnicom", a ovih je 0:0 aktivan rezultat za nas uoči uzvrata.

Dojam je da prikazana igra nije bila na željenoj razini?

- Mogu se složiti, bilo je to oko prosjeka, solidna utakmica s naznakom prema dolje. Treba biti realan, jednostavno je bilo tako.

Dojma smo da je Hoxha bio jedan od vaših najagilnijih i najopasnijih igrača. Zašto ste ga mijenjali u 63. minuti?

- Željeli smo s Vidovićem dobiti na kreaciji igre ispred suparničkih vrata. Jer, više nije bilo prostora za bijeg, pa sam zato promijenio Hoxhu - rekao je Jakirović, dodavši da će na zadnje dvije prvenstvene utakmice priliku dobiti i neki juniori.

Linker
15. svibanj 2024 22:07