Zoran Zekić

 IVAN PERIC Cropix
VELIKI KIKS

Osječani bijesni nakon poraza u Puli: ‘Ovo je sramota; Teško je pronaći riječi nakon ovoga. Neugodno mi je...‘

Bijelo-plavi su u Puli pokazali svoje najgore lice ove sezone
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. veljača 2024. 14:12

Loše, slabo... Teško je naći bilo kakav pozitivan detalj s gostovanja Osijeka u Puli u kojem su Bijelo-plavi pokazali svoje najgore lice ove sezone. A nije da u utakmica protiv Istre nema konkurenciju... Kapetan Vedran Jugović sveo je utakmicu u jednu rečenicu:

- Ovo kako smo mi svi skupa predstavili grb koji nosimo je sramota.

I sve je rečeno. Niti je bilo ideje, niti je bilo energije pa ni želje sve do završnih minuta kada su Bijelo-plavi u posljednjem očajničkom pokušaju da izbjegnu poraz čak nešto i iskreirali pred vratima protivnika. Pa svejedno ostali su na kraju na samo jednom udarcu upućenom u ovir vrata Istre. I to neopasnom.

- Moramo biti iskreni međusobno u svlačionici, pogledati jedni druge i reći da ovo nije ličilo ni na što, kako smo pristupili utakmici i kao ekipa i svatko ponaosob. Jedino tako možda izađe sve na dobro u budućnosti... Ne mogu ništa loše reći što se tiče same pripreme utakmice. Stvarno se radi kvalitetno i analizira, pokušava i uigrava, a onda dođe vikend i mi ne samo da ne radimo to što smo se dogovorili, nego je još puno veći problem kako smo mi izgledali po pitanju energije, duela… To je nedopustivo! - kazao je Jugović.

Ako je utakmica protiv Istre bila pozivnica navijačima za iduće kolo protiv Gorice koje će se igrati na Opus Areni,onda...

- Jako je teško pronaći riječi nakon ovakve izvedbe. Da mi je neugodno, je... - izjavio je za klupske kamere trener bijelo-plavih Zoran Zekić.

Osijek je u Puli bio nemoćan da bilo što napravi.

- Ideja je bila sasvim drugačija, ali mi je sada o tome glupo i pričati... Neke mi stvari nisu jasne i morat ću ih proanalizirati. Rekao sam igračima da u NK Osijek ne možeš na ovakav način igrati niti pristupiti utakmici. Izmaknuli smo nogu iz desetak duela u kojima smo trebali uzeti onu "drugu" loptu, kao da su naše noge vrijednije od igrača Istre, što naprosto nije tako. Rekao sam više puta, ako nismo na 100 posto, teško možemo pobijediti. To se vidjelo i u Puli. Istra je imala bolju energiju, više su i trčali od nas, a mi smo ostali nedorečeni.

Potegli su navijači iz Osijeka do Pule u odličnom broju. Njih stotinjak bodrilo je Bijelo-plave, a na kraju je završilo "ugodnim razgovorom".

- Prije svega bih se ispričao u svoje ime što su morali ovo gledati nakon dugog puta i kiše koju su istrpili. Sad će im povratak natrag mučan kao i meni.

Jugović preskače Goricu, vraćaju se Mierez i Bralić

Zbog žutih kartona iduće prvenstveno kolo prinudno će propustiti Vedran Jugović. Za utakmicu protiv Gorice na Opus Areni iduće nedjelje Zekić će, pak, opet moći računati na Slavka Bralića koji je "odležao" utakmicu suspenzije zbog kartona, ali izvjesno i Ramona Miereza koji je gostovanje u Puli preventivno propustio zbog problema s koljenom. Utakmica u Istri ostat će, inače, zabilježena i po tome što je 18-godišnji Amar Zahirović dobio prve seniorske minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 17:55