DAMIR KRAJAC Cropix
OGROMAN SKOK

Osijek nakon više od 40 godina na pragu velike promjene: ‘Ovo je jedna od najvećih stvari u povijesti kluba‘

Veznjak bijelo-plavih Vedran Jugović je progovorio o onome čemu se navijači raduju već neko vrijeme
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 20:28

Osijek se izvukao iz rezultatske krize u koju je upao, a sada se priprema na selidbu na novi stadion na Pampasu. Vedran Jugović se u intervjuu za Sportske novosti osvrnuo na krizu kroz koju je ekipa prošla i novog trenera Stjepana Tomasa, a dodao je i kako se raduje novom stadionu.

Utakmica protiv Dinama bit će i jedna od posljednjih koja će se odigrati na kultnom stadionu. Još svega 180 minuta nogometa Bijelo-plavi će odigrati pred tribinama zdanja kojeg napuštaju nakon više od četiri desetljeća. Pitali smo Jugovića koliko će mu biti čudno nakon tolikih godina napustiti stadion na kojem je bio u dvije uloge, i kao navijač i kao igrač.

- Bit će mi malo čudno, Gradski vrt je sinonim za klub. Bilo je tu i velikih utakmica i povijesnih trenutaka od pobjede protiv Hrvatskog dragovoljca za opstanak u ligi do europskih trijumfa za pamćenje kao protiv PSV-a. Gradski vrt ima izuzetnu povijest i ne može pasti u zaborav, ali ne možemo ignorirati činjenicu da je odlazak na Pampas jedna od najvećih stvari koja se dogodila u klupskoj povijesti, ali i šire za hrvatski nogomet jer takav stadion i kamp nitko u HNL-u nema. A ja sam sretan što smo baš mi ti koji će prvi imati takve uvjete - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:25