Anton Matković

 GORAN MEHKEK/CROPIX
BAČENI U VATRU

Nova generacija Bijelo-plavih prijeti ostatku HNL-a, Zekić poručuje: ‘Bit će pravi igrači‘

Još uvijek maloljetni Anton Matković preko noći je postao vruća tema, pohvalio ga i Gvardiol
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. prosinac 2023. 17:45

Sezona Bijelo-plavih, kao i prošla, obilježena je usponima i padovima. Ali, ipak, i u tome vrtuljku rezultata Osijek je nešto dobio.

Vratili su se Bijelo-plavi korijenima, iz svoje škole nogometa, a što prethodnih nekoliko godina nije bio slučaj, povukli nekoliko talentiranih klinaca rođenih 2005. i 2006. i “bacili ih vatru”.

Marin Prekodravac je već starter, Anton Matković i Filip Živković dobivaju šanse u kontinuitetu, debitirao je Ante Barišić, a Amar Zahirović se prvi puta našao u protokolu za službenu utakmicu. Domagoj Bukvić, koji je nešto stariji (2004. godište), već u nogama ima 32 utakmice za najbolju momčad Osijeka. Živković i Matković ujedno su i dvojica najmlađih igrača koji su ove sezone zaigrali u HNL-u.

image

Marin Prekodravac

IVAN PERIC Cropix

- Priključili smo dosta mladih i već su odigrali značajnu ulogu, to će nam biti osnovna misao i za dalje. Želja je da dovedemo što brže igrače, motoričnije, da budu primjer i vuku te mlađe igrače jer tako smo svi nogometno odrastali, a tako bi i oni trebali. Ako profilno to napravimo kakav je plan, onda mislim da će nam biti puno lakše - objasnio je Zoran Zekić smjer u kojem će Osijek ići.

Prekodravac je prvenstveni debi imao kod Ive Smoje protiv Rudeša. Bilježi mu se jedna minuta bez dodatnog vremena. U Maksimiru protiv Dinama minutaža mu je već bila konkretnija, odigrao je posljednjih dvadesetak minuta, dok je u posljednje tri utakmice jesenskog dijela sezone već bio starter. I iz utakmice u utakmicu sve bolji.

- Moram ga zaista pohvaliti, očekujem da će biti samo još bolji kada dobije malo na sigurnosti - prokomentirao je Zekić učinak jednog od svojih najmlađih prvotimaca.

image

Zoran Zekić

MARKO JURINEC Cropix

Ali ne i najmlađeg. Još uvijek maloljetni Anton Matković preko noći je postao vruća tema. Debitirao je na Poljudu, seniorski prvijenac zabio na Maksimiru, a u međuvremenu ga je javno pohvalio i Joško Gvardiol. Ove jeseni dobio je priliku u pet utakmica. U posljednjoj utakmici polusezone priliku je čekao na klupi, kao i Amar Zahirović.

- Zapamtite, Matković i Zahirović će biti pravi igrači, ali oni moraju nogometno odrastati u normalnim okolnostima - poručio je Zekić.

Najmlađi u rosteru Bijelo-plavih je, pak, Filip Živković, koji je ujedno i najmlađi igrač koji je ove sezone dobio priliku u HNL-u. On je za Osijek debitirao još proljetos. U nastavku sezone ti “mladi lavovi” trebali bi dobiti još više prilika bez obzira na to što se u zimskom prijelaznom roku očekuju ozbiljne promjene u rosteru Bijelo-plavih.

- Ja očekujem da ćemo do ljeta dobiti još tri-četiri mlada igrača koji će biti nositelji igre Osijeka u budućnosti - poručio je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 23:58