Vedran Jugović

 VLADO KOS Cropix
PROBLEMI ZA ZEKIĆA

Kapetan neće igrati u derbiju, Osijek prije okršaja s Dinamom pogodila loša vijest

Prema prvim informacijama neće Jugović izbivati dulje vrijeme, ali neće se stići oporaviti do Dinama
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. studeni 2023. 09:57

Nekoliko dana uoči utakmice na Maksimiru trener Bijelo-plavih Zoran Zekić dobio je nove loše vijesti. Kao da već nema dovoljno briga... Naime, zbog ozljede za utakmicu protiv Dinama neće moći računati na kapetana Vedrana Jugovića.

Najiskusniji igrač u svlačionici Osijeka je izvan stroja zbog ozljede lože. Prema prvim informacijama ipak s terena neće izbivati dulje vrijeme, ali neće se stići oporaviti do utakmice s Dinamom. Jugović je trenutno treći najbolji strijelac kluba, nakon Caktaša i Miereza, s četiri postignuta pogotka, a ove je sezone odigrao 11 od 15 prvenstvenih utakmica. Pritom je u sedam navrata u igru ulazio s klupe i zabio četiri gola, od čega hat-trick Istri.

Često je Jugović svojim ulaskom donio impuls u igru Osijeka. Uostalom, to potvrđuje i konkretan učinak jer niti jedan nogometaš u HNL-u ove sezone nije zabio više pogodaka od kapetana Osijeka nakon što je u igru ušao s klupe! Najbliži učinku mu je suigrač, prvi strijelac lige Mijo Caktaš s tri gola nakon što je utakmicu počeo kao rezerva. A kojeg također na početku tjedna Zekić nema u treninzima. On, međutim, nije upitan za maksimirski dvoboj. Propustio je, naime, Caktaš zbog viroze uvodna dva dana u novom tjednu, a očekuje se kako bi se u srijedu trebao priključiti momčadi u trenažnom procesu. Kao, uostalom, i petorica igrača koji su trenutno s reprezentacijama.

Naime, Jovan Manev i Stjopa Mkrtčjan igrali su kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Domagoj Bukvić i Nail Omerović (a koji zbog žutih kartona ionako ne konkurira za utakmicu protiv Dinama kao ni Ivan Fiolić iz istog razloga) bili su u U21 reprezentacijama, dok je sada već prvotimac, 17-godišnji Anton Matković, u U19 reprezentaciji.

Inače, kako bi popunio broj igrača na treninzima trener Bijelo-plavih je iz juniorskog pogona povukao četvoricu nogometaša i priključio radu s najboljom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 11:23