Sin i otac, Filip i Tihomir Živković

 NK Osijek
HRVATSKA NOGOMETNA OBITELJ

Devet golova i otac i sin na suprotnim stranama: ‘Ovo je prvi put da igramo jedan protiv drugog, poštede nema‘

‘Zadovoljan sam jer njemu je tek 17. Gdje su neki drugi, kasnije poznati igrači bili sa 17 godina?‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. rujan 2023. 21:07

Utakmica protiv Osijeka bila je vrhunac proslave stotog rođendana donjogradske Olimpije. Završilo je 9:0 za Bijelo-plave, mrežu ljubičastih tresli su Caktaš u tri navrata, potom Mierez, Nejašmić, Gržan, Brlek, Ivančan i Prekodravac, a proslava velike obljetnice najstarijeg aktivnog nogometnog kolektiva u gradu na Dravi bila je zanimljiva i zbog još jednog detalja. Naime, na terenu su se, na suprotnim stranama, našli otac i sin - Tihomir (38) i Filip (17) Živković. Stariji Živković, kojeg je nogometni put od mlađih kategorija Osijeka vodio preko Cibalije, Vukovara do klubova iz Crne Gore, Kosova, Austrije pa sve do azijskih liga... odnedavno nosi dres osječke Olimpije. Nogometni nasljednik prepravljao je, pak, rekorde u povijesnim knjigama Bijelo-plavih.

- Ovo nam je prvi puta da smo igrali jedan protiv drugog veliki nogomet - kazao nam je Tihomir.

Na terenu se nisu našli u duelu jer obojica su ipak ofenzivni igrači, no da se to dogodilo...

- Sigurno ne bi bilo poštede - nasmijali su se.

Otkako je iz kadetske momčadi priključen najboljoj momčadi na pripremama, Filip je ubrzo postao i drugi najmlađi nogometaš Osijeka koji je zaigrao u Prvoj HNL, potpisao je potom i prvi profesionalni ugovor, a onda zabio Hajduku u četvrtfinalu Kupa, te u dobi od svega 16 godina, šest mjeseci i 28 dana postao najmlađi strijelac u 76. godina dugoj povijesti Osijeka.

- I da više nikada ne zaigra za najbolju momčad Osijeka, teško da će to netko stići - kaže Živković stariji.

Otac je zadovoljan kako napreduje karijera sina.

- Zadovoljan sam jer njemu je tek 17. Gdje su neki drugi, kasnije poznati igrači bili sa 17 godina? Da možda ima malo više minuta bili bismo još i zadovoljniji, ali ni ovako ne možemo biti nezadovoljni. Sretni smo što je doživio izaći pred pune tribine Opus Arene, malo koje dijete će doživjeti takvo što.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 09:02