Robert Mudražija (desno)

 Instagram (Robert Mudražija)
INTERVJU S ‘MUDRIM‘

Dinamovci mu se zahvaljuju, a zaziva se i njegov dolazak na Maksimir: ‘Mobitel se užario, pozivi ne staju‘

‘Nemamo si kaj lagati, ovo je moja sezona iz snova‘, kaže jedan od glavnih krojača bitke za titulu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 30. travanj 2024. 08:27

U braku je dobro, al‘ na Kranjči je ekipa, tvrdi već duže vrijeme vjerna škvadra Roberta Mudražije, Lokomotivine "osmice" koja je u nedjeljnoj večeri odjenula ruho junaka u skalpu protiv Rijeke u srcu Zagreba.

- Gdje je bolje? Izgleda da je na Kranjči bolje ha, ha… Šalim se, ma sve je krenulo od te momačke, od ulaska u brak. Složilo se sve na terenu i izvan njega, to je sve povezano - kaže nam dobro raspoloženi veznjak kluba s Kajzerice, jutro nakon trijumfa u Kranjčevićevoj ulici.

Puni plijen protiv (dotadašnjeg) lidera prvenstva bio je povod i za "produžetke", s obzirom na to da je ponedjeljak bio "free", Čabrajine trupe zdušno su proslavile pobjedu, a Mudrom, kako ga zovu, mobitel se nije hladio niti dan kasnije.

- Noć je bila sjajna, proslavili smo malo u klubu, kasnije sam se pridružio svojima. Istina, mobitel se užario, poruke i pozivi ne staju. Što mi pišu? Uglavnom zahvaljuju, većinom dinamovci, ali ima svega - kaže naš sugovornik iz Petrove ulice, kojega smo ulovili dok je ispijao kavu s društvom.

Hajduku je na Poljudu zabio dva "komada" sredinom ožujka, a protiv Rijeke je također dvaput tresao mrežu, ali samo jednom iz dozvoljene pozicije. Pritom, zanimljiva je bila proslava važećeg pogotka, kada je rukama sugerirao na VAR provjeru.

- To je nogomet, to su emocije. Nema ljepšeg osjećaja od tog adrenalina. To je identična situacija kao i protiv Hajduka, mi se borimo za Europu, oni za naslov, naravno da su tenzije velike. Znao sam da nije zaleđe kod drugog pogotka, to je neka prirodna gestikulacija, nekoliko golova mi je poništeno zbog VAR-a.

image
RONALD GORSIC Cropix

Prije nego što je ušao u simbiozu s "lokosima", Mudražija je u HNL-u nosio dresove Zagreba, Osijeka i Slaven Belupa, ali i Rijeke. S obzirom na to da se na Rujevici nije naigrao, dio motivacije pronašao je i u toj fazi karijere, ali ovaj će mu pogodak ipak zauzeti mjesto "viceprvaka" u rubrici "najdražih".

- Uf, uf... Ovo je ozbiljno pitanje ha, ha. Ipak, ona dva pogotka na Poljudu teško se mogu zamijeniti. Naravno, protiv Rijeke dio motivacije bio je i zbog toga. Odlučio sam se za taj korak, ispalo je kako je ispalo, završio sam i na tribini. Ima i u tome draži, postoji motiv protiv bivšeg kluba.

U "vrtić" s Kajzerice stigao je prošlog ljeta, a bio je to "klik" na prvu. Do kraja sezone ima još četiri utakmice, a osobnu statistiku već je začinio sa šest pogodaka i četiri asistencije u prvenstvu, uz dva gola u Kupu. Iako je prošao epizode u austrijskom Lieferingu, Kopenhagenu i ljubljanskoj Olimpiji, smatra da je sve tako trebalo biti.

- Nemamo si kaj lagati, ovo je sezona iz snova. Ne žalim za odlascima, svaka odluka bila je dobra. Sada sve polako dolazi na svoje, možda bude i nešto dalje od ovoga... Iako, obožavam Kranjču još iz mojih dana u Zagrebu, kultni stadion.

Kao i nakon slavlja protiv Hajduka, bespuća društvenih mreža opet su preplavile objave Dinamovih navijača. Dobar dio njih zaziva i njegov dolazak u Maksimir, a internetom se nanovo vrti simpatična snimka, kada mlađahni Mudražija daje jedan od prvih intervjua u karijeri, u dresu "modrih".

- Je, je, vidio sam sve. To je bilo prije 15 godina, sada je ponovno iskočilo. Naravno, lijepo je to vidjeti, pogotovo kada svi moji dečki znaju kak‘ je, pratim to sa smiješkom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ostavivši u deficitu i društvo s Kvarnera, Lokomotiva je zaključila ovosezonski opus protiv "velike četvorke". U tekućoj kampanji rušili su Dinamo, Hajduk, Osijek, a sada i Rijeku. Uz takav učinak, Čabrajine trupe šiju i bitku za titulu, a jedan od glavnih krojača upravo je Mudražija, koji je u tim dvobojima zabio četiri pogotka.

- Istina, možda sam igrač za veće utakmice ha, ha... Iako sam zabijao golove u tim utakmicama, najvažnija je momčad. Te smo utakmice odigrali izvanredno, krasi nas veliki momčadski duh. Kad je riječ o utrci za prvaka, Rijeka i Dinamo imaju sve u svojim rukama. Favorit? Nakon naše utakmice protiv Rijeke, dajem Dinamu blagu prednost.

Podcrtati treba i način kako je Lokomotiva srušila Rijeku. U prvih 45 minuta dvaput su tresli mrežu nakon prekida iz gužve u srcu kaznenog prostora, dok je poništeni pogodak bio postignut preko istog obrasca.

- Zasluženo smo pobijedili. Na kraju, ispada da smo ih "ubili" njihovim najjačim oružjem. Na nama je bilo da budemo organizirani, kako smo se postavili, i da čekamo. Naravno, kada su u napadu Kastrati, Šotiček i Goričan, trojica izuzetno brzih igrača, onda znate da jedan od njih mora i "pobjeći".

image
RANKO SUVAR Cropix

Dok njegova momčad u subotu gostuje na Opus Areni, u izravnoj borbi za ukrcaj na "europski express", Mudražija će u nedjelju, na dan derbija Rijeke i Dinama, proslaviti 27. rođendan. Želje su jasne.

- Samo da bude zdravlja i da završimo ovu sezonu na četvrtom mjestu, da idemo u Europu - zaključio je Mudri, kojemu će utakmica u Osijeku biti 153. u hrvatskom prvenstvu.

Tajna "lokosa"? Nema je, zna se da baš uvijek idemo zabiti gol više

Osječani će u subotnji duel na Opus Areni ući s bodom viška, dok dosadašnji međusobni omjer otkriva potpuno izjednačeno stanje. Lokomotiva se s "bijelo-plavima" u tekućoj prvenstvenoj sezoni sretala triput, a niti jednom nije bilo pobjednika. Dodamo li i zadnji njihov dvoboj u prvenstvu iz prošle sezone, četiri njihove zadnje utakmice u HNL-u završile su remijem.

Surfajući po valu pobjede nad Rijekom, Mudražija i društvo ciljaju na novi trijumf, a na stolu je četvrto mjesto, pozicija koja vodi u europske kvalifikacije.

- Oni su Goricu pobijedili 3-0 u nedjelju, mi smo slavili 3-1 protiv Rijeke. Utakmica je to velikih uloga, borimo se za Europu. Njima je pritisak možda malo veći jer se očekuje da oni uđu u Europu, a mi smo rasterećeni i opušteni. Uvjeren sam da idemo po tri boda - kaže Mudražija.

Zamolili smo ga i da nam otkrije tajnu "lokosa", što je okidač za njihove uspjehe?

- Momčadski duh, zajedništvo. Uz mlade i poletne igrače, imamo i par iskusnih. Protiv Rijeke nismo mogli računati na Duju (op.a. Čopa), ali uspjeli smo i bez njega. Ništa nije slučajno, pogotovo pobijediti Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek u istoj sezoni. Nema tajni, zna se da volimo brzi, moderan i okomit nogomet, uvijek idemo zabiti gol više - zaključio je Mudražija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 08:36