Ivan Bilić

 Hajduk.hr
JAKOBUŠIĆEV NASLJEDNIK

Velika objava s Poljuda: Hajduk ima novog predsjednika!

Splitski klub u podne će predstaviti svog novog čelnika
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2024. 08:45

Ivan Bilić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk, potvrdio je u četvrtak klub preko svoje službene stranice.

Splitski klub bez "pravog" je predsjednika bio od 8. travnja kada je smijenjen Lukša Jakobušić, a danas (četvrtak) je s Poljuda stigla velika objava te je usput najavljeno kako će u 12 sati biti predstavljanje novog čelnika.

Podsjetimo, još u utorak pojavila se vijest da bi tu ulogu trebao preuzeti ekonomist i financijski savjetnik Bilić, većem dijelu javnosti do tog trenutka potpuno nepoznat pojedinac. U poslovnom svijetu je - kažu nam oni koji su s njim surađivali - poznat kao vrhunski stručnjak u reviziji i financijama, skroman i omiljen kod velike većine. Spaja, a ne razdvaja, okuplja i vodi znanjem, a ne galamom.

"Bilić je rođen 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State University, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje.

Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a", stoji u priopćenju s Poljuda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:02