BORIS KOVACEV Cropix
NE PONOVILO SE

Spavaju u McDonaldsu, primaju batine u noćnim klubovima, ali uspijevaju ostati neporaženi u Maksimiru

Ovog puta je tragičar Modrih bio čovjek koji ih je puno puta spašavao, Dominik Livaković
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2022. 23:27

Putuju redovnim avionskim linijama, spavaju u McDonaldsu, primaju batine u noćnim klubovima, ali uspijevaju ostati neporaženi u Maksimiru i imaju šasnu napraviti najveću senzaciju 2. pretkola Lige prvaka. To je prvak Sjeverne Makedonije Škupi, momčad Goce Sedloskog koja je šokirala Maksimir. Tko se mogao nadati da će momčad iz Skopja odigrati neodlučeno u metropoli? Prije utakmice su od mnogih bili proglaešni ‘jazavcima‘, svi su se pitali s koliko će razlike biti ispraćeni s Dinamovog stadiona. Ali izgleda da je ‘fast food‘ iz McDonaldsa dovoljno dobra hrana da se odupru Modrima koji su jučer razočarali svoje navijače. Za njih je Škupi bio preveliki zalogaj, kao neki ogromni Big Mac koji nisu uspjeli progutati.

Ipak, mora se kazati da su one utakmice Škupija protiv Lincolna bile prava ‘duda varalica‘, društvo iz Makedonije je mnogo bolja momčad od one koja se pokazala protiv prvaka Gibraltara. No, to naravno nije nikakvo opravdanje za Dinamo. Modri su odigrali lošu utakmicu, neočekivano lošu, nedostojnu kvalitete ove momčadi. Prvu dionicu odigrali su kao ‘pravi ljudi‘, nismo mogli vjerovati da Čačićeva momčad može ponuditi takav siromašan nogomet.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Gotovo ništa nije štimalo u momčadi, a ono najgore, nismo vidjeli niti potrebnu volju, želju da se htijenjem nadigra suparnik. pogotov u tragičnom prvom poluvremenu. Modri su djelovali kao hladetina, bili su mekani, baš nikakvi. S takvim prezentacijama svakako se ne može do Lige prvaka. Očito ona utakmica s Lokomotivom nije bila slučajna, Dinamo je daleko od prave forme na startu sezone. Ovoga puta nije bilo sreće za Čačića kao protiv Lokosa kad je Menalo zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade. Istina, zabio je Petković opet pred kraj, ali ovoga puta je Fortuna kazala; ‘ e dosta je, dosta vaše sreće, sad vam okrećem leđa.‘

image
DAMIR KRAJAC Cropix

S pravom je sreća okrenula leđa Modrima, jer s ovom predstavom nisu zaslužili bolji kraj. Ostaje nada da će se u uzvratu sve popraviti, da će Modri ipak preskočiti prvu europsku prepreku, jer su realno bolji od Škupija. Ali to što su bolji ništa im ne garantira, Čačić mora naći recept kako u Skopju pobijediti Sedloskog.

Ovog puta je tragičar Modrih bio čovjek koji ih je puno puta spašavao, Dominik Livaković. Što mu bi da onako bespotrebno istrči na onu loptu i pokloni pogodak? Bila je to crna minuta reprezentativne ‘jedinice‘ koja je Dinamo zavila u crno. No, sve se može popraviti u Skopju, no ovakav loš dan više se ne smije ponoviti.

Linker
24. travanj 2024 08:35