Mirko Barišić, Zdravko Mamić i Krešimir Antolić

 ILUSTRACIJA: SLAVEN TURK
ŽESTOK UDAR NA MAMIĆA

Otkrivamo detalje drame na Maksimiru: Sve je bilo gotovo ekspresno, a trebala su pasti - još dva imena!

Smijenjena su sva četiri člana Nadzornog odbora, a špekuliralo se i o smjeni još dva člana kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. veljača 2023. 18:48

Nova runda velike bitke na Maksimiru, na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Dinama pometen je kompletni Nadzorni odbor Dinama, a Antolićeva struja zadala je udarac onoj Mamićevoj.

Kao što smo već pisali, iz članstva kluba isključeni su predsjednik Miroslav Rožić, te članovi Nikola Polak i Andrej Meniga. Također, iz kluba je isključen i član Izvršnog odbora Damir Zorić. Izvršni odbor kluba odlučio se za tu radikalnu odluku glasovanjem, po našim izvorima sedam članova bilo je za isključenje iz kluba, dvojica su bila suzdržana, a samo jedan je bio protiv. Za izbacivanje ‘četvorke‘ bili su predsjednik Izvršnog odbora Mirko Barišić, Ivica Cvitković, Većeslav Bergman, Nikola Hanžel, Ognjen Naglić, Ante Todorić i Vladimir Gašparović, suzdržani su bili Adolf Kožul i Heinz Truskaller, dok je protiv bio Ivo Šušak. Na sastanku izvršnjaka nisu se pojavili Marijan Primorac i Duško Ljuština, a nije glasovao Damir Zorić.

Inače, doznajemo kako prije sastanka Izvršnog odbora špekuliralo se da bi iz kluba mogli biti isključeni i Vlado Bogdanić, član Skupštine, te Ivo Šušak član Izvršnog odbora i Skupšine koji su bili prisutni na onoj press konferenciji početkom siječnja uz Miroslava Rožića i Damira Zorića. Međutim, do toga nije došlo, o Šušku i Bogdaniću nije se raspravljalo, oni ostaju u članstvu Dinama.

Na toj press konferenciji, Damir Zorić, koji je isključen iz kluba je kazao:

- Predali smo u klub zahtjev i potpise za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine. Skupljeno ih je dovoljno. Cilj nam nije bilo što više potpisa, nego glasova. Minimalno je propisano 41. Imamo ih preko tog broja. Razlog skupljanja potpisa je jasan, dio članova Izvršnog odbora i predsjednik kluba odbili su provesti odluku Skupštine. Drastično je tako prekršen Statut. Zato smo sazvali sjednicu izvanredne Skupštine kojom bi trebali razriješiti predsjednika i članove Izvršnog odbora, te izabrati nove ljude, kako bi imali klupsku stabilnost, poštujući akte kluba i zakon.

U međuvremenu je Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne odnose utvrdio da neki skupštinari nisu bili pravovaljano verificirani, te da je odluka o smjeni Krešimira Antolića bila nelegalna.

Saznajemo i da je današnji sastanak Izvršnog odbora bio relativno kratak, trajao je nešto više od pola sata.

Po klupskom Statutu, članci 17. i 18. Statusa kažu sljedeće: članak 17.: "Član može biti isključen iz Kluba u sljedećim slučajevima: ako svojim radom i ponašanjem šteti Klubu i njegovom ugledu; ako radi protiv interesa Kluba te ne izvršava obveze člana Kluba; članak 18.: Odluku o isključenju člana Kluba donosi Izvršni odbor. Dakle, danas je IO Dinama iskoristio svoje pravo. Na IO-u nije se raspravljalo o pritužbi nekih zaposlenika na ponašanje člana Uprave Dinama Krešimira Antolića.

Nastavljeni su tako potresi u Dinamu, a završnica borbe dviju struja očekuje se na redovnoj izbornoj Skupštini u ožujku.

Linker
20. travanj 2024 07:05