DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA SEZONA

Dinamu se priključuju dva nova igrača, desetak će ih kasniti na pripreme, čeka se i odluka novog trenera

Najzahtjevniji je dio posla riješiti statuse svih igrača kojima istječe posudba, pronaći im nove klubove...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. svibanj 2022. 06:06

Slavilo se posvuda, Zagreb je i nakon utakmice bio veliki “festival”, kafići puni od centra do Maksimira, slavilo se po gradskim kvartovima, mnogima je nedjelja savršeno “legla” za borbu s mamurlukom. Slavili su, naravno, i igrači, zajedno s obiteljima i najbližima “krenuli” su još na stadionu, dali su si i oni oduška, sviralo se i pjevalo na mnogim mjestima, bila je to noć u kojoj je svima sve dopušteno. Za kraj sezone, još jedne koja je završila trofejem, pobjedom u derbiju, ali ove godine i pobjedom zajedništva, tribina i terena, kakvo već dugo nismo vidjeli u Maksimiru.

Brojni reprezentativci

No, nije još svima gotova sezona, ima u Dinamu još dosta igrača koje čekaju reprezentativne akcije, koje će im malo i pokvariti ljetne planove. A i Dinamu zakomplicirati ljetne pripreme. Naime, u Dinamu je trenutno desetak igrača iz prve momčadi koji, nakon tek nekoliko dana odmora, moraju doći pred svoje izbornike i odraditi dužnosti pod nacionalnim grbom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U Hrvatskoj A reprezentaciji su Dominik Livaković, Mislav Oršić i Josip Šutalo, koji će prvo odraditi posao u U-21 selekciji. Tamo su, pak, s njim Martin Baturina i Nikola Čavlina. Luka Ivanušec bit će čitavo vrijeme “stand by”, jer je na Dalićevom pretpozivu, a iako još nisu službeno pozvani, očekuje se da će u reprezentaciji BiH biti Luka Menalo i Amer Gojak. Ista stvar je i s reprezentativcima Sjeverne Makedonije Arijanom Ademijem i Stefanom Ristovskim te Irancem Sadeghom Moharramijem. Svi oni, koji budu pozvani u svoje reprezentacije, sigurno će nakon tih utakmica dobiti još koji dan slobodno više i malo kasniti na pripreme.

A kad će početi pripreme? Zasad se još ne zna točan itinerar. Okvirni je datum 13. lipnja, tada bi trebalo biti okupljanje u Maksimiru, nakon nekoliko dana momčad će put Slovenije, opet u Moravske toplice. Međutim, konačan izgled priprema i raspored treninga ovisit će o novom treneru, ne razmišljaju svi isto, nemaju svi iste planove.

Isto tako, teško je uopće reći tko će doći na pripreme, hoće li do tog datuma Modri odraditi i neki odlazni transfer, hoće li baš svi koji su završili sezonu na početku sezone još biti u Dinamu? Zasad je poznato da bi se trebali priključiti Josip Drmić i Robert Ljubičić, možda dođe još netko.

Lani 40 igrača

No, najzahtjevniji je dio posla riješiti statuse svih igrača kojima istječe posudba, pronaći im nove klubove, ako s njima u Dinamu više ne računaju. Što će biti s igračima iz Dinama II, neki će možda ići na pripreme s prvom momčadi, kamo će ostali? To su stvari koje treba rješavati što prije, ako je moguće i do početka priprema, da se ne bi dogodilo kao lani, kad je na pripremama u Sloveniji bilo gotovo 40 igrača, a dobar dio njih, zapravo, nije niti konkurirao za prvu momčad, dok su oni udarni igrači još bili na odmoru. Kad se sad povlači crta, ispada da su od tih priprema i krenuli Dinamovi problemi.

Prvu službenu utakmicu u novoj sezoni Dinamo bi trebao igrati 9. srpnja, riječ je Superkupu, u Maksimiru će gostovati pobjednik Kupa. Bude li to Hajduk, novu će sezonu otvoriti isti derbi koji je zatvorio staru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 14:09