ANTE CIZMIC Cropix
PROMJENA NA VRHU TABLICE

Juniori Hajduka pobjedom u derbiju izbili na prvo mjesto, Vrcić zabio u stilu Mikija Rapaića

Nakon susreta navijači su igrače ispratili skandiranjem: ‘Ja te volim Hajduče!‘
Piše: Frane Vulas/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. veljača 2023. 12:02

Juniori Hajduka su gotovo na najbolji mogući način najavili utakmicu s Manchester Cityjem u UEFA Ligi mladih, uvjerljivo su s 3:1 svladali dosadašnjeg lidera Rijeku i preuzeli prvo mjesto u domaćem prvenstvu. Pritom će se posebno pamtiti drugi pogodak koji je na pomoćnom poljudskom igralištu zabio Jere Vrcić. U stilu Mikija Rapaića se nedugo nakon ulaska u igru Vrcić sjurio s centra u solo prodoru prema protivničkim vratima, prošao je dvojicu igrača pa svladao vratara Karla Bliznaca. Tako je prije tri desetljeća Rapaić zabio Dinamu, tadašnjoj Croatiji, odmah nakon što ga je trener Ivan Katalinić te 1993. godine u derbiju uveo u igru, piše Slobodna Dalmacija.

Momčad trenera Marijana Budimira zasluženo je trijumfirala u susretu koji je imao kontroverznu uvertiru zato što su Riječani odbili zahtjev Hajduka za odgodom zbog bolje pripreme za City te su pristali samo da se umjesto za vikend igra par dana ranije, u četvrtak. Prvu veliku prigodu imala je Rijeka preko Nike Gajlera, ali je njegov šut s pet metara u 15. minuti odličnom intervencijom zaustavio vratar Borna Buljan. Potom je u 25. minuti Hajduk poveo kada je poslije ubačaja Šimuna Hrgovića s lijeve strane glavom s pet-šest metara loptu u mrežu zakucao Mate Antunović.

Pet minuta prije odlaska na odmor Vrcić koji je netom prije zamijenio ozlijeđenog Krešimira Nazora opisanom majstorijom je povisio rezultat. Potom je u 57. minuti Noa Skoko, sin bivšeg veznjaka ‘bijelih‘ Josipa, glavom zabio i treći pogodak na asistenciju baš Vrcića. Ipak, nakon što je Hajduk ostao s igračem manje zbog isključenja Matea Jurić-Petrašila koji je laktom zakačio Mateja Momčilovskog, smanjio je iz gužve poslije kornera Bruno Burčul u 70. minuti. Imali su Riječani još prilika, ali je vratar Buljan bio na visini zadatka. Nakon susreta navijači su igrače ispratili skandiranjem: ‘Ja te volim Hajduče!‘.

Hajduk vodi s 44 boda, Rijeka ima 42, a Dinamo 41, ali i utakmicu manje. Hajduk je igrao u sastavu: Buljan, Đolonga, Jurić-Petrašilo, Arković, Hrgović (od 74. Duić), Sigur, Skoko (od 90.+1 Jurak), Ćalušić (od 90.+1 Skelin), Reić (od 64. Kavelj), Nazor (od 39. Vrcić), Antunović (od 64. Pavić). Znakovito, u sastavu nije bilo talentiranog Luke Vuškovića koji zbog crvenog kartona zarađenog u prethodnoj play off rundi sa Šahtarom nema pravo nastupa protiv Cityja, a očekuje se njegov debi za seniore u nedjeljnom derbiju s Dinamom na Maksimiru. Juniori Hajduka ispisali su najbolju pozivnicu navijačima za okršaj osmine finala UEFA Lige mladih koji se u utorak 28. veljače igra na stadionu u Poljudu (14 sati).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 15:10