Tyrese Maxey

 ELSA Getty Images Via Afp
PRIMJER SVIMA

Trideset NBA klubova kandidiralo svoje igrače za posebnu nagradu, evo tko je izabran za ‘sportaša godine‘

‘Sportski duh mi puno znači. Izađem na teren i igram, ali uvijek poštujem sve svoje suigrače i protivnike‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2024. 12:23

Branič Philadelphia 76ersa Tyrese Maxey proglašen je dobitnikom NBA nagrade "Sportsmanship Award" koja se dodijeljuje za sportsko ponašanje za sezonu 2023-24.

Nagrada "Sportsmanship Award" dodjeljuje se od 1995. igraču koji najbolje predstavlja ideale sportskog ponašanja na terenu.

Svaki od 30 NBA klubova nominira svog kandidata za nagradu, a vodstvo lige potom skrati spisak na šest kandidata, tako da svaka divizija ima svog predstavnika. Od preostalih šest kandidata, aktualni NBA igrači biraju pobjednika.

Maxey je pobijedio s ukupno 2.545 bodova. Drugi je bio Kevin Love (Miami Heat), a slijede ga Jarrett Allen (Cleveland Cavaliers), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Harrison Barnes (Sacramento Kings) i Tre Jones (San Antonio Spurs).

Maxeyjevi roditelji, Denyse i Tyrone, iznenadili su ga trofejom u videu koji je na društvenim mrežama podijelila NBA liga.

"Ovo mi puno znači. Sportski duh mi puno znači. Izađem na teren i igram, ali uvijek poštujem sve svoje suigrače i sve svoje konkurente. Uvijek im moraš pokazati poštovanje," kazao je 23-godišnji Maxey koji je ove sezone imao prosjek od 25.9 poena, 6.2 asistencije i 3.7 skokova u svojoj četvrtoj sezoni za Sixerse.

Maxey je drugi igrač Philadelphije koji je osvojio nagradu Sportsmanship nakon beka Erica Snowa (1999/2000).

Linker
26. svibanj 2024 03:05