SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA
UMJETNIK S LOPTOM

Doktor na kraju puta: Bilo bi logično da karijeru zaključi u Ciboni, ali ne radi se tu o njemu...

Kruni Simonu ističe ugovor s Efesom, on se želi vratiti u Zagreb, no hoće li se to i ostvariti?
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. svibanj 2022. 22:32

U Beogradu se noć pretvarala u jutro, a Kruno Simon je pustio je poruku na društvene mreže.

”Otišao na krivu proslavu”.

Iza toga plasirao je tri plava srca.

U istoj noći kad je njegov Efes slavio “back-to-back” naslov prvaka Europe, Dinamo i svi kojima je Dinamo na srcu - a Simonu jest - slavili su novi naslov prvaka Hrvatske.

U toj poruci poslanoj u gluho doba noći krije se zapravo puno toga. Uskoro će Simon napuniti 37 godina, ionako je ova sezona protekla u stalnim borbama s ozljedama, a i starija kći Amelie najesen će u školu u Zagreb. Kruno Simon se otisnuo u inozemstvo kasnije nego je na to bilo tko mogao računati, s obzirom na talent. S 27 je potpisao za Unicaju te se do danas zadržao u Euroligi, igrajući - osim za Unicaju - i za Lokomotiv Kuban, Milano i posljednjih pet godina za Efes.

I sada je to negdje kraj puta. Želi odigrati još jednu sezonu kod kuće, želi da to bude Zagreb, jer se ne želi baš seljakati okolo, ali problem je da u Zagrebu - barem tako sada stoje stvari - i nema gdje igrati. Ali o tome nešto kasnije.

Zauvijek zapisan

Kruno Simon nije mogao igrati finale u Štrak Areni, iako je ozlijeđeni i za operaciju spremni menisk pokušao zamaskirati i kad je krenuo s treninzima, kad je namjeravao barem malo zaigrati u Beogradu, a tome se i te kako nadao Ergin Ataman, na posljednjem treningu Efesa u Istanbulu, uoči puta na Final Four, koljeno mu je definitivno poslalo poruku da to neće ići.

Bez obzira na to, Kruno Simon bit će zauvijek zapisan kao važan pripadnik skupine igrače koja je pokorila Europu uoči, za vrijeme i nakon pandemije, dio igrača koji su zajedno od 2017. godine i koji su kreirali nešto za što se smatralo da se u Europi više ne može dogoditi. Kad je Efes istrčao na teren znali ste mu nabrojati sve igrače, znali ste i koje su rotacije, znali ste ih sve, jer su zajedno godinama.

Ergin Ataman se odmah zaljubio u Krunu Simonu, a svima koji su poznavali rukopis turskog trenera to i nije bilo neko iznenađenje. Ataman obožava bekove koji misle, bekove koje stvaraju višak, bekove koje čitaju utakmice. Simon i Ataman bili su tako od prvog dana savršen spoj.

image
ISA TERLI Anadolu Agency Via Afp

Nemali broj puta za Krunu Simona sam napisao kako su mu se stvari, najbolje stvari događale kasnije nego je to trebalo. Tako je u reprezentaciju ušao tek s 26 godina, tako je u inozemstvo otišao kao da je u staroj Jugi, tek s 27, tako je i najbolju košarku igrao duboko gazeći u tridesete. Simon je s godinama postao i veliki profesionalac, počeo je pažljivo brinuti o svojem tijelu, pa je u posljednjim sezonama igrao s valjda deset kilograma manje nego je to bio slučaj dok je igrao u Zagrebu.

Iako, niti tada nije izostala ona čarolija dok je dirao loptu. Kruno Simon je oduvijek bio umjetnik s loptom, ili Doktor, kako sam ga jednom - ima tome sad već puno godina - prozvao.

Kruni Simonu ističe ugovor s Efesom, on se želi vratiti u Zagreb, a mi smo došli do pitanja gdje će to igrati sljedeće sezone. Jer on igrati želi. Često je puta govorio o suludom raspletu po kojem je on valjda jedini ozbiljni košarkaš rođen u Zagrebu koji nikad nije zaigrao za Cibonu. Pustite sad sve te ulične priče, jer svi su u Zagrebu odrasli na Ciboni, tako i Simon. Rođen je između dva naslova prvaka Europe, nije gledao one najveće utakmice, ali se zaljubio u devedesetima dok je Euroliga svaki drugi tjedan dolazila u Zagreb.

image
SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA

Ne može kvalifikacije

Međutim, što će biti sa Cibonom nakon ove sezone, još uvijek se ne zna. Marin Rozić, sportski direktor Cibone razgovarao je sa Simonom, ali ništa mu konkretno nije mogao reći. Bilo bi logično da Simon zaključi karijeru u Ciboni, ali ne radi se tu o njemu.

Ostale opcije i nisu tko zna što. Cedevita Junior ima drugačiji profil, Dinamo je ušao u HT Premijer ligu i premda je Simon lud za Dinamom, ovaj košarkaški klub tek dobiva zube, a i Furnir, još jedan klub iz Zagreba, ne izgleda kao opcija u kojoj bi Simon zaključio karijeru.

Cibona ili ništa? Eto, tako to barem sa strane izgleda u ovom trenutku. Je li realno da se oprosti u reprezentativnom dresu ovoga ljeta? Atroskopija koljena neće mu dopustiti igrati kvalifikacije protiv Slovenije i Finske, mogao bi se spremiti za Eurobasket, ali tu su svaki drugi dan utakmice. A njemu je 37...

Linker
26. travanj 2024 06:13