Dominik Mavra (plavi dres) je u prošloj sezoni bio kapetan KK Zadra

 LUKA GERLANC
TRANSFER BOMBA

Košarkaši Splita doveli mega pojačanje iz Zadra! Nakon 9 godina se vraća reprezentativni bek

‘Nadam se da ćemo imati kvalitetnu sezonu i ostvariti sve ciljeve‘, poručilo je novo pojačanje
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 14:20

Košarkaški klub Split doveo je veliko pojačanje - u klub se nakon devet godina vraća Dominik Mavra

"Dominik Mavra, 28-godišnji razigravač, reprezentativac Hrvatske i dugogodišnji kapetan Zadra, novi je igrač Splita. Seniorsku karijeru započeo je u Zagrebu, a nosio je dres tri najveća hrvatska kluba - Splita, Zadra i Cibone. Lider na terenu, ima iskustvo igranja u inozemstvu i najjačim europskim ligama, pa je tako branio boje litavskog Lietkabelisa, te španjolskog Joventuta. Nastupao je također u dresu makedonskih MZT-a i Karpoš Sokola, slovenske Krke i poljske Dabrowe. Žuti dres je već nosio u sezoni 2012/2013, a u srpnju je postao i splitski zet", objavili su iz KK Splita, a Mavra je dao i prvu izjavu kao igrač novog kluba.

"Drago mi je što sam tu. Suba i Teo su pokazali veliku želju da dođem, svidjelo mi se što žele u ovoj sezoni i to je presudilo na kraju. Nadam se da ćemo imati kvalitetnu sezonu i ostvariti sve ciljeve koji su pred nama", rekao je Mavra.

On će se momčadi priključiti nakon završetka reprezentativne akcije, odnosno Eurobasketa jer će vrlo izvjesno biti među 12 putnika koje će izbornik Damir Mulaomerović voditi na kontinentalnu košarkašku smotru.

Mavra je karijeru počeo u Zagreb odakle je prešao u Split, a slijedili su Cibona, Dabrowa Gornizca, Karpos Sokoli, Joventut, MZT, Lietkabelis, Krka i Zadar gdje je bio i kapetan kluba.

Inače, košarkaški Splita su jučer počeli pripreme. Treneru Srđanu Subotiću na prvom okupljanju su se pojavili Mate Kalajžić, Tonko Vuko, Lovre Runjić, Josip Jukić, Viktor Šarić, Roko Gizdavčić, Ante Perkušić te juniori Duje Lisica i Ivano Maraš. Naknadno će se priključiti Nikola Đogo i Shannon Shorter.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 05:38