Tomislav Mijatović

 ESRA BILGIN/AFP/PROFIMEDIA Esra Bilgin/afp/profimedia
SLUŽBENA OBJAVA

Veliko priznanje: Hrvat nakon 14 uspješnih godina postao prvi trener europskog košarkaškog diva

Hrvatski stručnjak dobio veliko priznanje za svoj dosadašnji rad na klupi dvostrukog europskog prvaka
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 13:33

Tomislav Mijatović (48) bit će prvi trener Efesa u sezoni 2024./25. i u sezoni 2025./26., objavio je istanbulski klub u četvrtak te tako prekinuo naklapanja o poziciji hrvatskog stručnjaka na klupi dvostrukog europskog prvaka.

Mijatović je u veljači preuzeo poziciju prvog trenera Efesa od Erdema Cana, kojemu je, kao i prethodnim Efesovim trenerima bio pomoćnik od 2010. godine naovamo. U gotovo bezizlaznoj situaciji u kojoj se našao istanbulski klub, Mijatović je poveo momčad do osam pobjeda u posljednjih deset utakmica osnovnog dijela sezone Eurolige, osvojio konačno deveto mjesto i izborio play-in u kojemu ga je zaustavio Virtus.

U isto vrijeme je Efes osigurao startnu poziciju jedan uoči turskog doigravanja, a i još ranije je izborio finale Kupa u kojemu je poražen od Fenerbahčea.

Više od tih rezultata Mijatović zaradio veliki bonus kod predsjednika kluba i ljudi iz Uprave, svojeg stručnog stožera, ali i samih igrača zbog svog skromnog i pozitivnog pristupa.

U međuvremenu su raznim menadžerskim igricama na klupu Efesa gurani razni treneri od Xavija Pascuala do Dušana Alimpijevića, ali od prvog dana bilo je jasno kako je Tomislav Mijatović prvi i najveći favorit za vodeće ljude Efesa. Uostalom, on je tu 14 godina, on je jedan od njih.

Potvrda dvogodišnjeg ugovora za prvog trenera stiže uoči doigravanja u kojemu će Efes loviti turski naslov. Potvrda dvogodišnjeg ugovora znači veliko povjerenje u Mijatovića, jer je klub tako pokazao da je Mijatović izbor Efesa bez obzira kako završila sezona. A dovoljno ga dobro poznaju kako ne bi znali da će Mijatović baš sve pokušati ne bi li se dokopao svojeg trenerskog prvijenca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 13:33