PREOKRET U SUDNICI

Zvijezda koju su zvali monstrumom i kanibalom oslobođena optužbi: ‘Nije silovatelj, bilo je sporazumno!‘

Žena koja se predstavila samo imenom Effie, optužila je 36-godišnjeg Hammera za "mentalno, emocionalno i seksualno" zlostavljanje

Armie Hammer

 X Prutting/bfa/Shutterstock Ed/

Okružno tužiteljstvo Los Angelesa u srijedu je donijelo odluku kako neće optužiti glumca Armieja Hammera, nakon što se godinama istraživala tvrdnja da je silovao ženu 2017.

"Slučajeve seksualnog napada je vrlo teško dokazati, zato i angažiramo naše najiskusnije tužitelje da ih provjere. U ovom slučaju, ti su tužitelji proveli izuzetno temeljit pregled, ali su utvrdili da u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da se gospodin Hammer optuži za zločin", kazao je glasnogovornik Okružnog tužitelja, dodajući kako njihov ured ima "etičku odgovornost" dići optužnicu samo za one slučajeve koji se mogu dokazati "izvan razumne sumnje".

"Znamo da je ženama teško prijaviti seksualni napad. Čak i kad ne možemo nastaviti s kaznenim progonom, naši predstavnici službe za žrtve bit će dostupni onima koji traže naše usluge podrške. Zbog složenosti odnosa i nemogućnosti dokazivanja prisilnog seksualnog čina bez obostranog pristanka, ne možemo dokazati slučaj izvan razumne sumnje", napomenuo je glasnogovornik.

U ožujku 2021., žena koja se predstavila samo imenom Effie, optužila je 36-godišnjeg Hammera za "mentalno, emocionalno i seksualno" zlostavljanje tijekom njihove četiri godine duge veze.

Tvrdila je kako je slavni glumac postao "sve nasilniji" tijekom njihove romanse, a 24. travnja 2017. njegovo je zlostavljanje navodno eskaliralo do silovanja. U srijedu je Effie medijima kazala kako je "razočarana" odlukom tužiteljstva da ne optuže Hammera.

"Osjećala sam se dužnom progovoriti i podnijeti prijavu kako bih Armieja pozvala na odgovornost za svu štetu i traumu koju mi ​​je prouzročio i kako bih zaštitila druge žene od sličnog zlostavljanja. Puno me koštalo što sam progovorila i podnijela prijavu protiv Armiejevog zlostavljanja", ispričala je Effie i dalje stojeći iza svojih optužbi. Navodno su nakon što je javno progovorila počele "prijetnje smrću, prijetnje silovanjem, bezbrojni napadi i okrutno, neprekidno maltretiranje".

"Vjerujem da su se mnoge Armiejeve žrtve bojale istupiti. Nadam se da se jednog dana silovatelji neće izvući s tim", zaključila je Effie.

Hammer je presudu također prokomentirao, ali na društvenim mrežama. Na Instagramu je tako uputio "posebnu zahvalu svim ljudima koji su mu pomogli da prebrodi to vrijeme".

"Jako sam zahvalan državnom odvjetništvu što je provelo temeljitu istragu i došlo do zaključka da sam sve ovo vrijeme stajao po strani, da nikakvo kazneno djelo nije počinjeno. Radujem se što ću započeti dug, težak proces ponovnog sastavljanja svog života sada kada je moje ime očišćeno", napisao je Hammer.

Effie je, naime, tvrdila kako ju je Hammer silovao 2017. kad joj je bilo samo 20 godina. Glumac je prethodno je odbacio Effieine optužbe i u veljači je tvrdio da je sa svojom bivšom ljubavnicom imao spolne odnose "uz pristanak".

"Isplanirala je sve pojedinosti, od toga u kojem ću je Starbucksu vidjeti, kako ću je pratiti kući, kako će njezina ulazna vrata biti otvorena i otključana, kako ću ući, te da ćemo se upustiti u ono što se naziva ‘sporazumna scena bez pristanka‘", tvrdio je Hammer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:52