GLUMAC PRIZNAO

Znate li kako se zapravo zove Martin Sheen? ‘Danas žalim što sam zbog karijere mijenjao ime‘

VIše bih volio da se na špicama kultnih filmova "Apokalipsa danas", i "Departed" vidi moje pravo ime, govori Martin Sheen

Martin Sheen

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/Everett/Profimedia

Iz sadašnje perspektive glumac Martin Sheen više bi volio da publika na špicama njegovih uspješnica poput kultnih filmova "Apokalipsa danas", "Wall Street" i "The Departed​" vidi njegovo pravo ime - Ramon Estévez.

U razgovoru za Closer Weekly, 81-godišnja zvijezda TV serije "Zapadno krilo" otkrila je kako svoje dokumente nikad nije promijenio, na njima je ime pod kojim se rodio, a sada silno žali što je uopće uzimao umjetničko ime zbog karijere.

"To je jedno od mojih žaljenja. Nikada službeno nisam promijenio ime. U mom rodnom listu još uvijek je Ramon Estévez", kazao je Sheen dodajući kako je njegovo pravo ime i na bračnoj dozvoli, putovnici i vozačkoj dozvoli.

image

Martin Sheen proslavio se ulogom u "Apokalipsi danas"

United Artists/moviestore/Shutterstock Editorial/Profimedia/United Artists/moviestore/Shutterstock Editorial/Profimedia

"Ponekad vas nagovore kada nemate dovoljno uvida ili čak dovoljno hrabrosti da se zauzmete za ono u što vjerujete, a kasnije to plaćate. Ali, naravno, govorim samo u svoje ime", nastavio je ugledni glumac. To je bez sumnje napomenuo jer njegova dva sina, obojica poznati glumci - Charlie Sheen i Emilio Estévez, nose različita prezimena.

Njihov otac sada objašnjava kako tada nije ni bio svjestan da bi njegovi sinovi mogli biti zainteresirani za filmsku industriju jer je bio previše zauzet fokusiranjem na vlastitu karijeru kako bi mogao skrbiti za obitelj.

image

Emilio Estavez, mlađi sin Martina Sheena i brat Charlieja Sheena

Touchstone Pictures/Entertainment Pictures/Profimedia/Touchstone Pictures/Entertainment Pictures/Profimedia

"Jedini utjecaj koji sam imao na Emilija bio je da zadrži svoje ime. Kad je počeo graditi karijeru, njegov agent mu je savjetovao da promijeni prezime u Sheen, no on to nije želio učiniti. I hvala Bogu da nije", zaključio je Martin Sheen.

Sheen je svoje prve profesionalne korake učinio 50-ih, dok je još bio tinejdžer.

"Kada sam došao u New York 1959. godine, postojale su velike predrasude prema Hispancima, uglavnom prema portorikanskoj zajednici koju sam obožavao i osjećao sam se u velikoj mjeri dijelom latinoameričke zajednice", rekao je Sheen čiji je otac bio španjolski imigrant, a majka podrijetlom iz Irske. Ime Martin uzeo je od CBS-ovog producenta Roberta Dalea Martina, koji mu je na početku karijere bio velika podrška, a Sheen od Fultona J. Sheena, koji je u to vrijeme bio pomoćni biskup New Yorka.

image

Scena iz filma Departed

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/Shutterstock Editorial/Profimedia

U 80-ima je i Sheenov sin Charlie promijenio ime prije nego što je dobio uloge u filmovima kao što su "Lucas", "Wall Street", "Major League",...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 18:51