SAMOZATAJNI BUDIMIR

Životna priča heroja ‘Vatrenih‘: Tata mu je poginuo u nesreći, a sa suprugom ga je spojila tužna sudbina

Na društvenim mrežama obilježava posebne obiteljske trenutke, a iz jučerašnje je izjave bilo jasno iščitati povezanost s obitelji

Junak utakmica Hrvatska - Armenija

 Screenshot/instagram/

Njegov pogodak osigurao je Hrvatskoj plasman na Europsko prvenstvo i prozvan je herojem jučerašnje utakmice protiv Armenije, no o samozatajnom Anti Budimiru ne zna se puno.

O obitelji rijetko govori, no poznato je da je sa suprugom Monikom u sretnom braku od 2019. godine i da zajedno imaju trojicu sinova, a najmlađi je rođen ove godine. Ovaj 32-godišnji napadač koji je prošle tri sezone odigrao za španjolsku Osasunu inače je rodom iz sela Ozimica pokraj Žepča u Bosni i Hercegovini, a na društvenim mrežama obilježava posebne obiteljske trenutke. Skroman i religiozan, iz jučerašnje je izjave bilo jasno iščitati povezanost s obitelji.

- Ponovo je Hrvatska na velikom natjecanju i ja sam sretan što sam mogao u tome sudjelovati. A meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena, mama i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele - rekao je Budimir za Novu TV.

Budimirov je put do uspjeha bio težak i obilježen ratom, kako je spominjao u ranijim intervjuima i gostovanjima u TV emisijama. Naime, Ante je izbjeglica iz Žepča, a supruga Monika iz Vukovara. Ističe kako su dugo zajedno, jako se dobro poznaju i drago mu je da je uz njega.

- Razumijevanje u braku je potrebno - rekao je jednom prilikom otac trojice sinova. Podsjetimo, Iliji i Tomi ove se godine pridružio još jedan brat.

Što se tiče nogometne karijere, igrao je za Inter Zaprešić, Lokomotivu, St. Pauli, Crotone, Sampdoriju, Mallorcu, dok se nije našao u dresu spomenute Osasune. Robertu Knjazu je u emisiji "Knjaz kod Vatrenih" rekao kako ne zna što će biti kada završi igračku karijeru i hoće li ostati u nogometu, no siguran je da "želi uživati u trenutku i igrati na visokoj razini dok može".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:26