EUROVIZIJA

Test na droge frontmena Måneskina je negativan, organizatori: ‘Smatramo da je taj slučaj zatvoren‘

Netočne špekulacije dovele su do lažnih vijesti, zasjenile duh i ishod događaja te nepravedno utjecale na bend, priopćio je EBU
Damiano David
 Vladimir Astapkovich/Sputnik/Sputnik via AFP

Nakon optužbi da je Damiano David, frontmen talijanskog benda Måneskin, u tzv. zelenoj sobi u backstageu tijekom velikog finala Eurosonga koristio drogu, Europska radiodifuzijska unija (EBU), na zahtjev talijanskog izaslanstva, provela je temeljit pregled takvih navoda, uključujući i provjeru svih dostupnih snimaka.

Pjevač, čiji je bend pobijedio na natjecanju za najbolju pjesmu Europe, u ponedjeljak se također dobrovoljno testirao na droge, a njegov rezultat bio je negativan, što je potvrdio i sam EBU.

- U 'zelenoj sobi' nije se koristila droga i smatramo da je taj slučaj zatvoren - priopćili su.

- Uznemireni smo jer su netočne špekulacije koje su dovele do lažnih vijesti zasjenile duh i ishod događaja te nepravedno utjecale na bend. Želimo još jednom čestitati Måneskinu i poželjeti im ogroman uspjeh u daljnjem radu. Radujemo se suradnji s našim talijanskim članom Raijem na produkciji spektakularnog Eurosonga u Italiji sljedeće godine - stoji u priopćenju Europske radiodifuzijske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:34