EUROPSKI SPEKTAKL

Talijanska Radiotelevizija odlučila: Eurovizija će se 2022. godine održati u Torinu!

Euroviziju je u Italiju doVELA rock grupa Måneskin koja je na Eurosongu u Rotterdamu odnijela pobjedu s pjesmom Zitti e buoni
Eurovizija 2021.
 Kenzo Tribouillard/AFP

Talijanska Radiotelevizija RAI odlučila je da će se Eurosong 2022. godine održati u Torinu, donosi La Repubblica.

Euroviziju je u Italiju dovela rock grupa Måneskin koja je prošle godine, nakon slavlja na festivalu Sanremo, na Eurosongu u Rotterdamu odnijela pobjedu s pjesmom Zitti e buoni.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi, članovi benda, pjevač Damiano David, basistica Victoria de Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio, postigli su internacionalnu slavu, a njihove su pjesme završile na vrhu talijanskih i europskih glazbenih ljestvica.

Måneskin glazbenu i modnu inspiraciju pronalazi u rock i glam rock glazbi sedamdesetih.

Prvu veliku prekretnicu u njihovoj karijeri označio je talent show 'X Factor', zahvaljujući kojem ih je upoznala talijanska publika.

Bend je postao 68. pobjednik slavnog europskog natjecanja i prvi talijanski pobjednik još od davne 1990. godine kada je Toto Cutugno u Zagrebu slavio s pjesmom Insieme 1992.

Nakon pobjede na Euroviziji, slavna četvorka je postala hit na Instagramu, a frontman Damiano David postao je srcolomac za kojim lude brojne žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:18