‘I AM: CELINE DION‘

Stiže dokumentarac o pjevačkoj divi: Njime želi pomoći drugima koji imaju istu dijagnozu

‘Posljednje su godine bile izazovne, put od otkrivanja mojeg stanja do učenja kako živjeti s njim...‘, kazala je pjevačica

Celine Dion

 Georgia Taylor/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Novi dokumentarac o Celine Dion ima za cilj educirati o sindromu ukočene osobe, neurološkom poremećaju koji je pjevačici dijagnosticiran, prenosi The Guardian. "I Am: Celine Dion", kojeg će objaviti Amazon-MGM, film je o godinu dana u životu uspješne pjevačice i njezine borbe sa sindromom koji utječe na njezinu leđnu moždinu i mozak.

Sindrom ukočene osobe, prvi put dijagnosticiran 1956., rijedak je autoimuni neurološki poremećaj koji može uzrokovati progresivnu ukočenost mišića i bolne grčeve u donjem dijelu leđa, nogama i torzu. Procjenjuje se da pogađa jednu do dvije osobe na milijun.

"Posljednjih nekoliko godina bile su pravi izazov za mene, put od otkrivanja mojeg stanja do učenja kako živjeti s njim i kako se s njime nositi, ali da ne dopustim da me to definira", rekla je zvijezda. Priznala je da joj nedostaju obožavatelji i da je tijekom svoje odsutnosti sa scene odlučila napraviti dokumentarac kako bi pomogla drugima koji imaju istu dijagnozu.

image

Celine Dion

Alice Chiche/Afp

Službeni sinopsis filma opisuje dokumentarac "emotivnim, energičnim i poetskim ljubavnim pismom glazbi", a Jennifer Salke, voditeljica studija Amazon MGM, hvali ga kao "sirovi, intimni prikaz ključnog vremena". Dion je, zbog svoje dijagnoze, odgodila nastupe u 2023. godini, a u prosincu se oglasila njezina sestra. "Nema kontrolu nad svojim mišićima"; rekla je.

Dion je prodala više od 250 milijuna albuma tijekom svoje 40-godišnje karijere, a nedavno se pojavila u romantičnoj komediji "Love Again". Još uvijek nije poznat datum izlaska dokumentarca, ali poznato je da ga režira Irene Taylor, inače nominirana Oscarovka. Datum objave dokumentarca još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:47