POREMEĆAJ PREHRANE

Šokantno priznanje K-pop zvijezde: ‘Živjela sam na samo jednom komadu sushija dnevno...‘

Kim Hyun-a zbog premalog unosa hrane razvila je periferni neuritis, depresiju i panični poremećaj

Korejska glazbenica Kim Hyun-a 

 Ngre/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Ngre/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Južnokorejska pop zvijezda Kim Hyuna u novom intervjuu progovorila je o svojem dugogodišnjem poremećaju u prehrani. K-pop veteranka, koja je imala samo 15 godina kada je debitirala na glazbenoj sceni, priznala je da je jela samo jedan komad sushija dnevno kako bi svoju težinu mogla zadržati na 40 kg.

"Tada bih preživjela s jednim komadom kimbapa dok sam rješavala brojne planirane obaveze. I to me uništilo. Do 26. godine bila sam tako nezdrava", otkrila je u emisiji B-Season.

image

Korejska glazbenica Kim Hyun-a

Udn Data/Chinaimages/Profimedia/Udn Data/chinaimages/profimedia

Sada 31-godišnjakinja, priznala je u korejskom talk showu "Point of Omniscient Interfere" da je nedostatak hrane doveo do razvoja perifernog neuritisa sa stanjima nesvjestice.

"Prije sam jela vrlo malo. Bilo je trenutaka kada bih tjedan dana bila bez hrane, a čak sam dobila i periferni neuritis", rekla je, prenosi Allkpop.

"Kad god bi mi težina pala prenisko, to bi ga pokrenulo. Pala bih u nesvijest nakon što bih živjela samo na jednom komadu kimbapa. Pala sam u nesvijest 12 puta u mjesec dana", prisjeća se.

image

Korejska glazbenica Kim Hyun-a

Young Ho/Ddp Usa/Profimedia/Young Ho/ddp Usa/profimedia

Tijekom 2020. Hyuna se nekoliko puta onesvijestila dok je snimala spot za svoj album "I‘m Not Cool". Pjevačica se ponovno onesvijestila dok je snimala spot za svoju pjesmu "Ping Pong". Nakon tog događaja obratila se fanovima na Instagramu.

"Sretno sam plesala, ali sam se opet srušila, pa sam bila jako uzrujana jer mi tijelo nije dopuštalo da radim ono što sam htjela 100 posto. Pretpostavljam da sam ja kriva što se nisam ranije pobrinula za sebe. Kad sam se probudila, tlak mi je tada bio 70/40, pa nisam mogala odmah nastaviti snimanje."

image

Korejska glazbenica Kim Hyun-a

Imaginechina/Ddp Usa/Profimedia/Imaginechina/ddp Usa/profimedia

Godine 2019. potvrdila je da joj je također dijagnosticirana depresija i panični poremećaj.

Hyuna je debitirala u K-pop industriji s 15 godina kao dio djevojačke grupe Wonder Girls 2007. godine. Međutim, napustila je grupu nakon objavljivanja njihovog prvog singla, pa se potom dvije godine kasnije vratila u glazbu u grupi 4Minute. Bila je i dio glazbenog dua Trouble Maker i sama je izdala 10 albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:21