ZARAZILA SE KORONOM

Slavna glumica: ‘Nisam mogla disati, kao da mi je slon sjedio na prsima, mislila sam da umirem‘

Unatoč svim simptomima, test mi je dvaput bio negativan, što samo pokazuje koliko je američki sustav testiranja loš, kaže Alyssa Milano
Alyssa Milano
 Instagram

Američka glumica Alyssa Milano (47) nedavno je otkrila kako se još u travnju ove godine zarazila koronavirusom, a sad je na Instagramu objavila video u kojem je progovorila o posljedicama bolesti s kojima se i dandanas nosi.

Naime, zvijezda hit TV serije "Čarobnice" i dalje muku muči s gubitkom kose, koji je samo jedan od simptoma Covida-19. Upravo je jedno nedavno istraživanje, u kojem je sudjelovalo 1500 pacijenata koji su preboljeli koronavirus, pokazalo kako je više od četvrtine njih imalo ozbiljnih problema s ispadanjem kose.

- Samo jedno četkanje - ovo je moj gubitak kose od Covida-19. Nosite prokletu masku! - upozorila je glumica i pokazala pramenove ispale kose.

- Kad sam se zarazila, mislila sam da ću umrijeti... Nikad u životu nisam bila tako bolesna - imala sam osjećaj da mi slon sjedi na prsima, nisam mogla disati, nisam mogla zadržati hranu u sebi, izgubila sam četiri kilograma u dva tjedna, bila sam zbunjena, imala sam groznicu i užasne glavobolje... I unatoč svim simptomima, test na Covid-19 dvaput mi je bio negativan, što samo pokazuje koliko je američki sustav testiranja loš.

I nakon što sam posljednja četiri mjeseca živjela s vrtoglavicom, neredovitim menstruacijama, nedostatkom daha, gubitkom kratkotrajne memorije, osjećajem preskakanja srca i stanjem opće nelagode, otišla sam napraviti krvni test na antitijela u privatni laboratorij i on je bio pozitivan, što znači da sam imala koronavirus - rekla je Alyssa, a prenosi News.com.au.

- Sinoć sam osjetila groznu težinu u grudima. Otišla sam na hitnu kako bih se uvjerila da nije riječ o krvnom ugrušku. Srećom, radilo se o lažnoj uzbuni... Samo želim da znate - ova bolest nije prevara. Zbilja sam mislila da umirem... Donirat ću svoju plazmu s nadom da ću nekome uspjeti spasiti život.

Molim vas, pobrinite se za sebe - redovito perite ruke, nosite zaštitne maske i poštujte pravila o socijalnoj distanci. Ne želim da se itko ikad osjeća onako kako sam se ja donedavno osjećala - objavila je Milano prošli vikend na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:15