DODJELA NAGRADA

Sean Penn: ‘Ako Zelenski ne bude govorio na Oscarima, rastopit ću svoje osvojene kipiće!‘

Penn je tijekom svoje karijere već osvojio pet kipića na Oscarima, ali zbog Zelenskog bi ih se rado riješio

Sean Penn 

 Angelos Tzortzinis/AFP

U intervjuu za CNN-u, glumac i redatelj Sean Penn obećao je da će javno rastopiti svoje kipiće Oscara ako Akademija ne ponudi ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom prostor da govori na dodjeli najveće filmske nagrade na svijetu.

"Ne postoji ništa veće što bi dodjela Oscara mogla učiniti nego dati Zelenskom priliku da razgovara sa svima nama. Shvatio sam da je donesena odluka da se to ne učini. Ne komentiram je li predsjednik Zelenski to htio ili ne", poručio je Penn.

"Ako je Akademija odlučila da ne podrži vodstvo u Ukrajini i narod koji prima metke i bombe za nas, zajedno s ukrajinskom djecom koju pokušavaju zaštititi, onda mislim da će svi ti ljudi i svaki djelić te odluke biti najopsceniji trenutak u cijeloj povijesti Hollywooda", dodao je.

Naime, Penn je tijekom svoje karijere već osvojio pet kipića.

Ranije ovog tjedna, glumica Amy Schumer, jedna od tri voditeljice ovogodišnje ceremonije, rekla je da je predložila način da ukrajinski predsjednik bude uključen ili snimi video. "Ne bojim se ići tamo", rekla je. "Ali ne produciram ja Oscara." Drugi izvori izvijestili su da je Zelenski odbio poziv za doprinos putem Zooma.

Podsjetimo, Penn je u veljači boravio u Ukrajini i Poljskoj snimajući dokumentarac o nevolji izbjeglica. Kako bi se spasio morao je pješice otići do granice s Poljskom. "To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo", izjavio je Penn nakon što je vidio stanje u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:47