MINELLI

Rumunjka, koja je dance hitom osvojila svijet, posjetila Zagreb: ‘Željela bih nastupati na Ultri‘

Iako nije pretjerano upoznata s hrvatskom glazbenom scenom, tvrdi da je čula za Severinu

Minelli

 Zeljko Puhovski/Cropix

Autorica pjesme "Rampampam", sveprisutnog hita radio postaja diljem Europe i ostatka svijeta, rumunjska pjevačica Minelli, gostovala je u jutarnjem programu radija Antene i iznenadila slušatelje akustičnom izvedbom nekoliko svojih pjesama, uključujući i dance pop uspješnicu.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Naime, 34-godišnjoj Rumunjki je ovo prvi dolazak u Hrvatsku, no ne nedostaje joj glazbenog iskustva, koje je stekla nastupajući u sklopu "girl" grupe Wassabi. Pri raspadu spomenutog benda, krenula je u "solo vode" kombinacijom zaraznih melodija spremnih za festivalske pozornice diljem svijeta, a upravo su joj prve asocijacije na Hrvatsku naši glazbeni festivali.

- Voljela bih nastupati na Ultra Music Festivalu u Splitu, sviđa mi se atmosfera onog što sam vidjela i čula - rekla je Minelli, koja objašnjava da konstantno nastupa, radi na novoj glazbi i nastoji slijediti uspjeh singla "Rampampam" koji trenutačno broji frapantnih 235 milijuna pregleda na YouTubeu. Također, broj Shazamova i streamova diljem raznih platformi joj itekako ide u prilog, a zavidan broj slušatelja privukla je putem TikToka, društvene mreže od koje jedni glazbenici bježe, dok je drugi objeručke prigrle i koriste.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

- Nisam upućena u TikTok, no posvetila sam pažnju društvenim mrežama i nisu na odmet. Mislim da bi svaki glazbenik trebao voditi računa o imidžu i o održavanju društvenih mreža, ali TikTok nisam još koristila - prepričala je uspješna glazbenica koja je u eteru uz pomoć svog gitariste Mircea izvela spomenuti hit singl, ali i ostale pjesme koje se često "zavrte" na domaćim radio postajama, uključujući i "Deep Sea".

image

Mircea Steriu, Minelli

Zeljko Puhovski/Cropix

Iako nije pretjerano upoznata s hrvatskom glazbenom scenom, tvrdi da je čula za Severinu, no obećaje da će preslušati neke od naših top ljestvica.

Kaže da joj je cilj biti iskren u stvaranju umjetnosti i misli da će to učiniti i glazbenika i publiku sretnim, a očito to i uspjeva s obzirom na postignut uspjeh u solo karijeri, ali i suradnji s ostalim rumunjskim umjetnicima, poput žanrovski srodne Inne za koju je pisala pjesme. S obzirom na njen najnoviji singl "Could Be Something" i njegovu brzorasteću popularnost, vjerujemo da ovo nije posljednji put da će Minelli nastupati u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:43