BRIAN COX

Rock zvijezda znanosti stiže kod nas: Hrvatski zet otkriva tajne svemira u dvorani Lisinski!

Turneja koja postavlja svjetske rekorde, ‘Horizons: A 21st Century Space Odyssey‘, 9. travnja napokon stiže i u Zagreb

Brian Cox

 Promo/

Sve tajne svemira na proljeće će u dvorani Lisinski otkriti hrvatski zet, profesor Brian Cox, koji dolazi iz Ujedinjenog kraljevstva, a u braku je s televizijskom voditeljicom Giom Milinovich, Amerikankom hrvatskog podrijetla. Turneja koja postavlja svjetske rekorde, multimedijalni spektakl ‘Horizons: A 21st Century Space Odyssey‘ 9. travnja napokon stiže i u Zagreb.

Dva postavljena Guinessova rekorda, više od 250 tisuća gledatelja diljem svijeta, rasprodane dvorane od Novog Zelanda do Arktičkog kruga dio su zapanjujućeg putovanja profesora Coxa, jednog od omiljenih suvremenih fizičara koji svojim radom pomaže popularizaciji znanosti. On ima više od tri milijuna pratitelja na Twitteru, iza njega su brojne popularne emisije poput ‘Wonders of Life‘, ‘Universe with Brian Cox‘, ‘Human Universe‘, suradnja u znanstvenofanatstičnom filmu ‘Sunshine‘ Dannyja Boyla...

Znanstvenik zbog kojeg je, prema riječima njegovih obožavatelja, fizika postala seksi rođen je u Oldhamu, a u mladosti se dvoumio između muzike i fizike.

- Kad sam imao pet-šest godina, znao sam da ću biti fizičar. Ali, u dobi od 16-17 počeo sam otkrivati muziku i djevojke, a zatim se pridružio bendu - kazao je svojedobno Cox koji se tako uz brojna priznanja na području znanosti može pohvaliti i statusom glazbene zvijezde, pošto je tijekom studija bio klavijaturist u bendu ‘D:Ream‘ poznatom po hitu ‘Things Can Only Get Better‘ iz 1994. godine. Ta je pjesma inače postala slogan britanskih laburista tokom njihove izborne pobjede 1997. godine

Coxovu aktualnu turneju The Guardian je nazvao ‘zadivljujućim podsjetnikom da je ljudski život istovremeno beznačajan i nevjerojatno dragocjen‘. Brian Cox u zagrebačku dvoranu Lisinski stiže s impresivnom multimedijalnom scenografijom dosad neviđenom u Hrvatskoj i poziva sve zainteresirane da se pridruže njegovom veličanstvenom putovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:54