MOĆ MLADOG VOJVODE

Princ Harry otkrio da i on proživljava teške dane pa objasnio kako se izvlači iz ‘negative‘

Unatoč njegovom raskošnom životu u Los Angelesu, Harry otkriva da ne može uvijek raditi stvari koje voli zbog stresa kojim je okružen

Princ Harry 

 Kristin Callahan/Everett/Profimedia

Princ Harry priznao je da se "uvijek tjera da ide naprijed" tijekom svojih "teških dana", a njegova najdraža metoda je vizualiziranje pozitivnih situacija, piše The Sun.

Vojvoda od Sussexa, koji je uzeo pet mjeseci odsustva s posla kad se rodila njega kći Lilibet, rekao je da zbog svojih velikih obveza često doživlja osjećaj izgaranja.

I tijekom razgovora za američku start up tvrtku BetterUp gdje mu je sugovornica bila i poznata teniska zvijezda Serena Williams, utvrdio je da bi sve tvrtke trebale dati zaposlenicima vremena da nadograđuju svoju "mentalnu kondiciju".

image

Princ Harry razgovara o mentalnom zdravlju za start-up tvrtku BetterUp

Betterup/Ferrari/Profimedia

Šefovi bi trebali svojim zaposlenicima dodijeliti 15-minutna razdoblja "bijelog prostora" tijekom dana, rekao je, u kojem zaposlenici neće razmišljati o apsolutno ničemu.

"I ja doživljavam izgaranje", rekao je te dodao: "A kad ti se to dogodi, prisiljen si pogledati unutar sebe".

Unatoč njegovom raskošnom životu u Los Angelesu, Harry otkriva da ne može uvijek raditi stvari koje voli zbog stresa kojim je okružen.

"Mentalna kondicija je vrhunac naših života - to je ono čemu bi trebali težiti. Put prema tome može biti stvarno težak, pa se s razlogom to zove unutarnji 'rad' u koji uvid imamo samo mi sami", rekao je princ.

image

Serena Williams i Princ Harry

Betterup/Ferrari/Profimedia

"Znam da trebam meditirati svaki dan, danas sam utrošio oko pola sata na to, a inače meditiram 45 minuta ujutro kada jedno dijete ode u vrtić, a drugo još uvijek spava. To je savršen trening za um", rekao je.

"Kad mi se dogode loše stvari, uvijek pomislim: 'Ovo mi je nova lekcija koju me svemir želi naučiti", rekao je te je nastavio: "Svaka loša stvar - ili stvari koje smatrate lošima - koja vam se dogodi zapravo može biti dobra".

Princ također koristi vizualizacije da "pretvori negativne misli u one pozitivne" - priznajući da je to njegova "supermoć".

"Neki dani su sjajni, neki su stvarno teški", rekao je te je dodao: "Uvijek se zezam - 'Da si ovo napravio, za što znaš da je dobro za tebe, sada ne bi bio u ovakvom stanju".

"To je posao, ali od svega posla koji nas vuče na sve strane, to je posao koji nas najviše ispunjava - osim toga što sam postao otac", zaključio je princ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:01