TUŽAN GUBITAK

Preminula je glumica Ivana Mrvaljević (47): Iza sebe je ostavila zavidan broj značajnih uloga

Njezina karijera ostat će zapamćena po nemjerljivom doprinosu radu Gradskog kazališta

Ivana Mrvaljević

 Screenshot/YouTube/

Nakon borbe s teškom bolesti, umrla je crnogorska glumica Ivana Mrvaljević.

Kako piše Blic.rs, poznata nas je glumica, kojoj je dijagnosticiran rak dojke prije dvije godine, napustila u 48. godini života, a javnost će je pamtiti kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena.

Glumica, producentica i istaknuta umjetnica u rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umjetnosti. Od tad je bila članica ansambla Gradskog kazališta, a kasnije je magistrirala produkciju u Torinu. Značajne uloge ostvarila je još za vrijeme studiranja.

Doduše, one najznačajnije, kako u kazalištu, tako i na filmu i televiziji, uslijedile su tek kasnije, i to u TV serijama kao što je "Budva na pjeni od mora", ali i u zapaženim naslovima poput filmova "Mješoviti brak", "Pare ili život" i "Biser Bojane".

Iako je ostvarila izniman uspjeh u predstavama brojnih domaćih i stranih kazališnih kuća, njezina karijera ostat će zapamćena po nemjerljivom doprinosu radu Gradskog kazališta u Podgorici. Usporedno se dugo vremena bavila video, TV, filmskom i multimedijskom produkcijom. Također, bila je i direktorica spomenutog Gradskog kazališta u Podgorici od 2012. do 2016. godine.

- S karcinomom se može živjeti kada prihvatite da je to dio vas i prevladate ogroman strah koji vas obuzima pri spomenu te bolesti - rekla je Mrvaljević za Radio Slobodna Europa, u listopadu 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 19:08