ODLAZAK

Poznat uzrok smrti članice Fleetwood Maca: ‘Christine McVie presudio je snažni moždani udar, ali bila je i jako bolesna...‘

McVie se pridružila Fleetwood Macu 1970., tri godine nakon što je grupa osnovana u Londonu 1967. Bend je 1998. uvršten u Rock & Roll Hall of Fame

Christine McVie

 Concert Photos/Alamy/Alamy/Profimedia/Concert Photos/alamy/alamy/profimedia

Konačno je otkriven uzrok smrti britanske glazbenice Christine McVie, koja je preminula u studenom prošle godine u dobi od 79 godina. Klavijaturistica i jedna od pjevačica grupe Fleetwood Mac preminula je od jakog moždanog udara, izazvanog agresivnim oblikom raka, izvještava The Blast.

Prema smrtovnici, McVie je dijagnosticiran "metastatski zloćudni tumor nepoznatog primarnog porijekla". Rak je uznapredovao kroz njezino tijelo, ali njegov primarni izvor nije otkriven. Službeno, McVie je umrla od ishemijskog moždanog udara, a rak je naveden kao sekundarni uzrok.

image

Fleetwood Mac

Goff Photos/Profimedia/

Prema Klinici Mayo, piše Page Six, ishemijski moždani udar "nastaje kada je dotok krvi u dio mozga prekinut ili smanjen, sprječavajući tkivo mozga da dobije kisik i hranjive tvari. Moždane stanice počinju umirati za nekoliko minuta". Dugogodišnji menadžer pjevačice imenovan je kao izvršitelj njezine pozamašne ostavštine koja premašuje 50 milijuna dolara. Budući da u vrijeme smrti nije bila u braku i nije imala djece, njezin brat i njegova djeca jedini su nasljednici uz nekoliko dobrotvornih društava ostavljenih u oporuci.

"Nema riječi kojima bi se opisala tuga zbog smrti Christine McVie. Bila je doista jedinstvena, posebna i talentirana van svih granica. Bila je najbolja glazbenica koju je itko mogao imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju je itko mogao imati u životu. Bili smo tako sretni što smo dijelili život s njom. Pojedinačno i zajedno, duboko smo cijenili Christine i zahvalni smo na nevjerojatnim uspomenama koje imamo. Jako će nam nedostajati", stajalo je u izjavi Fleetwood Mac na Twitteru nakon njezine smrti.

image

Fleetwood Mac

Globe Photos/Zuma Press/Profimedia/Globe Photos/zuma Press/profimedia

McVie se pridružila Fleetwood Macu 1970., tri godine nakon što je grupa osnovana u Londonu 1967. Iznimno uspješan bend činili su Stevie Nicks, bubnjar Mick Fleetwood, gitaristica Lindsey Buckingham i Christinin bivši suprug, bas gitarist John Graham McVie. Par je bio u braku od 1968. do 1976. Christine se zatim udala za portugalskog klavijaturistu i tekstopisca Eddyja Quintelu s kojim je u braku bila od 1986. do 2003.

McVie je napustila bend 1998. i ponovno mu se pridružila 2014. nakon 15 godina izbivanja. Fleetwood Mac uvršten je u Rock & Roll Hall of Fame 1998. Njihov album "Rumours" iz 1977. prodao se u milijunima primjeraka i iznjedrio ogromne hitove poput "Dreams" i "Go Your Own Way".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:00