MARKLE VS. MARKLE

Polusestra uz pomoć 19 svjedoka želi dokazati da ju je Meghan oklevetala: Na sud ide i Oprah?

Sud tek treba odlučiti hoće li do suđenja uopće doći. Oprah Winfrey samo je jedna od velikih faca koje bi trebale dati iskaz

Samantha i Meghan Markle

 Profimedia

Polusestra Meghan Markle (41), Samantha Markle (57) uputila je sudu zahtjev da pozove određene ljude na davanje iskaza u njezinoj tužbi za klevetu protiv vojvotkinje od Sussexa. Na popisu želja njezina pravnog tima navodno je čak 19 imena. Našli su se tu i Oprah Winfrey (68) i princ Harry (38), autori biografije Sussexovih "Finding Freedom", Carolyn Durand i Omid Scobie, te Meghanina majka Doria Ragland.

image

Samantha Markle, polusestra Meghan

Tmz/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Gotovo je sigurno da će na njezinoj strani iskaze vrlo rado dati otac Thomas Markle (78) i Thomas Markle Jr. (56), brat tužiteljice i polubrat tužene.

Samantha, koja živi na Floridi, podnijela je tužbu protiv polusestre Meghan sredinom 2021. godine zbog, tvrdi, laži iznesenih tijekom eksplozivnog intervjua s Oprah Winfrey u proljeće prošle godine. Također Samantha smatra da je oklevetana u knjizi "Finding Freedom". Poznato je da su u toj biografiji Sussexovih, koncentriranoj na njihov bijeg iz britanske kraljevske obitelji, neki detalji došli od same Meghan. Ona ih je plasirala preko tadašnjeg tajnika za komunikacije Sussexovih, Jasona Knaufa o čemu je Knauf čak i svjedočio na sudu u nevezanom slučaju.

image

Zloglasni Meghanin i Harryjev intervju s Oprah Winfrey

Cbs/Ferrari/Profimedia

Samantha je ustvrdila da su "lažne tvrdnje i zlonamjerne laži" koje okružuju Meghaninu priču o kraljevskoj obitelji izazvale njezino "poniženje, sram i mržnju protiv nje u svjetskim razmjerima" te traži odštetu od 100.000 dolara.

Meghan je tijekom intervjua Oprah rekla da je "odrasla kao jedinica" iako ima polusestru Samanthu i polubrata Thomasa.

image

Meghan Markle

Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Ali ta percepcija je sama po sebi neutuživa. Teško je zamisliti osobniji, subjektivniji osjećaj od onoga kako netko gleda na vlastito djetinjstvo - obrazložio je vojvotkinjin pravni tim - Meghanina izjava da je "odrasla kao jedinica očito nije trebao biti iskaz objektivne činjenice da nije imala genetsku braću i sestre ili polubraću i sestre".

image

Samantha Markle tuži polusestru Meghan

Splashnews.com/Splash/Profimedia

Meghanin odvjetnik Michael Kump također tvrdi da su njezini komentari u intervjuu s Oprah zaštićeni Prvim amandmanom Ustava SAD-a, koji među ostalim govori o slobodi govora.

Kaže i da su tvrdnje polusestre da je Meghan odgovorna za dio teksta u knjizi "Finding Freedom" samo pokušaj spašavanja slučaja koji je na krhkim nogama. Vojvotkinjin odvjetnik smatra da s obzirom na to da ona nije pisala knjigu ne može biti ni odgovorna za njezin sadržaj.

image

Meghan Markle i princ Harry

Oli Scarff/Afp

Nakon što je popis željenih davatelja iskaza isplivao u javnost, Kump je rekao je da bi s tim trebalo pričekati dok se ne odluči o Meghaninom zahtjevu za odbacivanjem cijelog slučaja. Ona i njezini odvjetnici smatraju da je slučaj bez ikakve osnove te da bi u ovom trenutku suđenje "...bilo nepotreban spektakl i gubitak vremena, novca i resursa stranaka". Američki i britanski mediji pišu kako će Meghan zasigurno učiniti sve da do suđenja ne dođe, a kako se i dogodi da njezin suprug Harry ne sudjeluje u davanju iskaza ili svjedočenju.

Trenutno nije poznato kada će sud odlučiti o odbacivanju tužbe ili nastavku suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:55