PRERANI KRAJ

Otkriven uzrok smrti Lise Marie Presley

Kći rock ikone Elvisa Presleyja i Priscille Presley tjedan dana prije smrti imala je problema sa želucem

Lisa Marie Presley 

 Max Nash/Afp

Lisa Marie Presley umrla je od komplikacija izazvanih opstrukcijom tankog crijeva, otkriva Page Six. Prema podacima mrtvozornika okruga Los Angeles, službeni uzrok njezine smrti su posljedice opstrukcije tankog crijeva. Autopsija, kako je doznao The Post, otkrila je "terapeutske" razine oksikodona i drugog opioida - buprenorfina u njezinu tijelu. Bilo je i tragova antipsihotika Quetiapina. U izvješću se navodi da lijekovi nisu doprinijeli njezinoj smrti te da "nema dokaza o ozljedama ili sumnjivim okolnostima". Rečeno je da je začepljenje crijeva uzrokovano priraslicama koje su se razvile nakon barijatrijske operacije, poduzete zbog postupka mršavljenja. Sveukupni zaključak zato je bio da je umrla prirodnom smrću.

image

Elvis Presley, Priscilla Presley i Lisa-Marie 1968.

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Presley je imala samo 54 godine kada je preminula 12. siječnja nakon srčanog zastoja kojeg je doživjela tog dana. Bolničari su navodno primijenili postupak oživljavanja u njezinom domu u Calabasasu u Kaliforniji prije nego što su je prevezli u bolnicu West Hills i medicinski centar u Los Angelesu. Presley je stavljena na aparate za održavanje života te u medicinski induciranu komu i stanje joj je bilo kritično. Ubrzo nakon toga, Presley je proglašena mrtvom. Prema TMZ-u, jedina kći rock ikone Elvisa Presleyja i Priscille Presley imala je problema sa želucem tjedan dana prije smrti. Kasnije te večeri na crvenom tepihu činila se nesigurnom tijekom intervjua.

image

Lisa Marie Presley i Jerry Schilling

Msn/the Grosby Group/Grosby Group/Profimedia/Msn/the Grosby Group/grosby Group/profimedia

"Uhvatit ću te za ruku", rekla je pjevačica prijatelju svog pokojnog oca, Jerryju Schillingu koji je bio pored nje tijekom razgovora. Osim toga, nije bilo nikakvih naznaka da Lisa Marie ima ozbiljnih zdravstvenih problema te vrste. Inače, 2019. Presley je prvi put priznala da ima povijest zlouporabe droga. U predgovoru knjige Harryja Nelsona "Sjedinjene Države opioida: Recept za oslobađanje nacije u bolovima" napisala je da je postala ovisna o opioidima i lijekovima protiv bolova kada je 2008. dobila blizanke Harper i Finley. Do 2013. njezina se ovisnost navodno toliko pogoršala da je pet puta bila na odvikavanju. Vjerovalo se da je Lisa Marie posljednjih godina bila "čista". Međutim, borila se i sa smrću svog sina Benjamina Keougha koji je počinio samoubojstvo.

"Moje srce i duša otišli su s tobom. Dubina boli je zagušljiva, bez dna, svakog trenutka svakog dana koji sam bez tebe. Nikada neću biti ista. Molim te pričekaj me ljubavi moja i drži me za ruku dok ostajem štititi i odgajati tvoje male sestre i biti ovdje za Riley. Znam da biste to željeli", kazala je 2020. Presley.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:43