ISLAND OF LOVE

Otkazani svi koncerti izvođača iz Srbije i BiH na otoku blizu Splita: ‘Pritisak je bio prejak, osobito iz jedne stranke...‘

‘Zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi primorani smo otkazati sve navedene koncerte‘, ističu organizatori

Jelena Karleuša i Aca Lukas

 /Instagram/ Jelena Karleuša; Foto: Extra Fm

Otočić Barbarinac, arheološki lokalitet s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zaljevu, i ovo ljeto postaje mjesto zabave. Godinama je Island of Love festival bio tehno-partijanerska oaza, no ove su godine odlučili uključiti i izvođače iz regije poput Ace Lukasa, Jelene Karleuše i Harisa Džinovića.

Ta činjenica nije baš ‘sjela‘ Domovinskom pokretu Kaštela koji smatra smatra da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem

podneblju te ‘kako moramo čuvati mediteransku i europsku kulturu kojoj pripadamo‘. DP Kaštela u više je navrata javno isticao nezadovoljstvo zbog nastupa gore navedenih izvođača.

O cijeloj situaciji sada su se oglasili i organizatori festivala, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Nažalost, lokalno politikanstvo, diskriminacija i netrpeljivost prema drugome ili drugačijemu još je jednom pobijedila u Hrvatskoj. Da, u 2023. godini. Organizatori programa na otoku Barbarincu, nadomak Splita, obavještavaju posjetitelje kako su primorani otkazati sve planirane koncerte glazbenika iz regije.

Primarni cilj ovog ljeta bio nam je osigurati zabavu za sve goste našeg područja, no zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prvenstveno onih u režiji Domovinskog pokreta, primorani smo otkazati sve navedene koncerte - ističu organizatori i dodaju: ‘Mišljenja smo da su u ovim zakulisnim političkim igrama, koje stavljaju jako ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišteni i cijenjeni branitelji‘.

Nadalje, cilj ovog projekta je zabava, širenje prijateljstava te promocija Hrvatske kao destinacije koja sve svoje goste prima na isti način, bez obzira na porijeklo, vjeru ili bilo kakvu drugu osnovu.

Zahvaljujemo svima koju su otočić posjetili dosad te bili dio čarobne zabave - zaključili su organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:41